IMAGE
IMAGE Συγκέντρωση μικροφωνική ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη των κυρίαρχων: Σάββατο 27/1/2024, 12μμ (Πλατεία Γεννηματά, Ίλιον)

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Μέσα σε ένα παρατεταμένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης... Read More...
IMAGE Συναντήσεις ραδιουργίας #2

  Συναντήσεις ραδιουργίας #2   Συνέχεια της κουβέντας για τον πόλεμο στην Γάζα  ... Read More...
IMAGE
IMAGE Χαρτοπανό ενάντια στον στρατό και την βιομηχανία όπλων

  Χαρτοπανό ενάντια στον στρατό (και την εμπλοκή του στις «επιχειρήσεις... Read More...
IMAGE Ο πόλεμος παντού, σαμποτάρεται μόνο με «εθνική προδοσία»

  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Μέσα σε ένα παρατεταμένο καθεστώς έκτακτης... Read More...
IMAGE Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα από την ανακατάληψη στο Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων

10/12/2023 - UPDATE Τα συλληφθέντα συντρόφια πέρασαν εισαγγελέα και θα κρατηθούν σήμερα... Read More...
IMAGE
IMAGE Κάποιες δεν μας χωράει το σπίτι

Το σπίτι, η οικογενειακή εστία, είναι ο κατεξοχήν τόπος πραγμάτωσης του έμφυλου... Read More...
IMAGE Υγεία, στίγμα και καραντίνα

Το τελευταίο διάστημα έχει εισβάλλει δυναμικά στο δημόσιο λόγο ένα πλέγμα Λόγων... Read More...
IMAGE Πανδημία ολοκληρωτισμού / περί αναγκών και σκοπιμοτήτων

Βρισκόμαστε ήδη για τα καλά εντός της καινούριας καθημερινότητας που επιβλήθηκε... Read More...
IMAGE
IMAGE Πρώτη δήλωση του Σερζ μετά από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του στη διαδήλωση της Σεν-Σολίν (Γαλλία)

Δήλωση του Σ. Γεια σε όλους και όλες, Με λένε Σερζ και τραυματίστηκα βαριά, όπως... Read More...
IMAGE Προβολή-ενημέρωση για τους εξελισσόμενους αγώνες στη Γαλλία (επικοινωνία με συντρόφια από Τουλούζη)

  Την έμπνευση για την καταστροφή αυτού του κόσμου...«Δεν υπάρχει µόνο η εργασία... Read More...
IMAGE
IMAGE Ενάντια στα σύνορα, τα κράτη, τις πατρίδες, τους στρατούς (εδώ, στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, παντού)

  Εδώ, στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, παντού Ενάντια στα σύνορα, τα κράτη, τις... Read More...
IMAGE Κείμενο του Θερσίτη για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ανακαταλήψεις

[Κείμενο του Θερσίτη για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις ανακαταλήψεις... Read More...
IMAGE
IMAGE Δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης / Γιάννης Ρ., Ηλίας Χ., Στέλιος Μ. / Μάης 2022

[Για να κατεβάσετε τη δήλωση σε μορφή pdf, πατήστε εδώ.] Η παρούσα δήλωση τυπώθηκε... Read More...
IMAGE “Στους αγωγούς απ’ την Ρωσία, ρέει άφθονο το αίμα απ’ την Τσετσενία”

Αρχές Δεκέμβρη του 2001 αναρτάται γιγαντοπανό με αυτό το σύνθημα στην αριστερή... Read More...
IMAGE
IMAGE Εκδηλώσεις 26 και 29 Μαΐου στις 19.00 για την ολική άρνηση στράτευσης

Γιατί ολική άρνηση στράτευσης;Γιατί η καραντίνα και οι απαγορεύσεις ήταν... Read More...
IMAGE Φαντάζουν ωραίες καμένες οι σημαίες (Απρίλης 2022)

  Για να κατεβάσετε το κείμενο σε μορφή pdf, πατήστε εδώ.   ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ... Read More...
IMAGE Δύο μεταφράσεις με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας "από την καραντίνα στην "ελευθερία" (antitriage)

Oι μεταφράσεις αυτές έγιναν και τυπώθηκαν ενισχυτικά της εκδήλωσης στον Θερσίτη... Read More...

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας

 

11/5/2011

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.

Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.

Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.

Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.

Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

 

[Το χειρουργείο λίγο πριν τις 19:00 τελείωσε και σύμφωνα με τον αρμόδιο γιατρό σταμάτησε η αιμορραγία του τραυματισμένου διαδηλωτή και μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένος. Προς το παρόν σταμάτησε η αιμορραγία αλλά τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα]


Ανακοίνωση της Συνέλευσης Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων για την δολοφονική επίθεση στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη και τον βαρύτατο τραυματισμό του συντρόφου Γιάννη Κ.

Στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για άλλη μια φορά ενάντια στα αντεργατικά και αντικοινωνικά μέτρα που επιβάλλουν το κράτος σε συνεργασία με το Δ.Ν.Τ., την Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ωθώντας όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια, την ανεργία, την εξαθλίωση και τον αποκλεισμό.
Από την αρχή της πορείας οι δυνάμεις καταστολής είχαν δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω της δείχνοντας για μια ακόμα φορά την πρόθεση των κυρίαρχων να ανακόψουν με ωμή βία και καταστολή την κοινωνική οργή και αντίσταση.
Ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει από το Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, τα μπλοκ συνελεύσεων γειτονιάς, ταξικών σωματείων βάσης, αναρχικών/αντιεξουσιαστών και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, δέχτηκαν τη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής που όρμηξαν λυσσασμένα πάνω στους διαδηλωτές ρίχνοντας βροχή δακρυγόνων, ασφυξιογόνων και κροτίδων λάμψης, χτυπώντας τους άγρια και τραυματίζοντας δεκάδες.
Σε αυτό το κομμάτι της διαδήλωσης, στην οδό Πανεπιστημίου, βρισκόταν και η Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων τη στιγμή που δέχτηκε και αυτή μαζί με τα υπόλοιπα μπλοκ τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα ο σύντροφός μας Γιάννης Κ., που κρατούσε το πανό της Συνέλευσης, να τραυματιστεί σοβαρά. Χτυπημένος και με αίματα στο κεφάλι άρχισε να απομακρύνεται μαζί με μια άλλη διαδηλώτρια από την Πανεπιστημίου που πνιγόταν στα δακρυγόνα για να πάει σε κάποιο ασφαλές σημείο, όπως έκαναν και άλλοι χτυπημένοι διαδηλωτές. Κατηφόρισαν την οδό Αμερικής και στο ύψος της Σταδίου, μπήκαν σε μια στοά όπου ήταν παρόντες εργαζόμενοι που τον είδαν να αιμορραγεί, τους είπε το όνομά του και ότι ήταν στο μπλοκ της ΣΑΚΑΚΠ που μόλις είχε δεχτεί επίθεση στην Πανεπιστημίου. Όταν άρχισε να χάνει τις αισθήσεις του και να αιμορραγεί και από το αυτί, η κοπέλα που τον συνόδευε κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο έφτασε στην οδό Σταδίου όπου τον παρέλαβε.
Ο σύντροφος μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, χειρουργήθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην εντατική σε κρίσιμη κατάσταση.
Στην προσπάθειά τους οι κυρίαρχοι να καταπνίξουν τις κοινωνικές αντιστάσεις, δεν διστάζουν, επιστρατεύοντας όπως πάντα τους ένστολους δολοφόνους τους, να θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τη ζωή των αγωνιζόμενων ανθρώπων.
Σαν Συνέλευση συνεισφέρουμε με τις δυνάμεις μας στους αυτοοργανωμένους αδιαμεσολάβητους κοινωνικούς αγώνες που είναι μια ζωντανή πραγματικότητα σε κάθε γωνιά της πόλης, και μαζί με χιλιάδες άλλους αγωνιζόμενους ανθρώπους συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καμιά απόπειρα καταστολής και τρομοκράτησης δεν είναι ικανή να μας κάνει να σιωπήσουμε. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συντρόφου μας Γιάννη Κ. που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και σε όλους τους τραυματισμένους και συλληφθέντες διαδηλωτές της απεργιακής πορείας της 11ης Μάη.

Συνεχίζουμε στο δρόμο!
Συνεχίζουμε ανυποχώρητοι!
Για μια κοινωνία ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας.

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων
11 Μάη 2011


Πανεπιστημίου. Ένα πλήθος διαδηλωτών αποτελούμενο από σωματεία και συνελεύσεις γειτονιάς έχει γίνει μία μάζα ανθρώπων που προσπαθεί να καλυφθεί από λυσσασμένα γκλόμπς αστυνομικών, χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα που κατευθύνονται μόνο στα κεφάλια μας. Άνθρωποι γύρω μου καταρρέουν και ποδοπατούνται από αστυνομικές μπότες. Όταν καταφέρνω να δω τριγύρω, βλέπω έναν διαδηλωτή με πρόσωπο πλημμυρισμένο στο αίμα. Τρέχω κοντά του, τον τραβάω απ’ το χέρι, προσπαθώ να τον ηρεμήσω, να απομακρυνθούμε από εκεί.

-Δεν μπορώ να τρέξω, μου λέει, πονάει το αφτί μου.

- Ηρέμησε, θα μπούμε σε αυτό το δρομάκι.

Στρίβουμε στην Αμερικής. Ο μαζεμένος κόσμος στο πεζοδρόμιο μας λέει ότι μέσα στην στοά υπάρχει φαρμακείο. Μπαίνουμε, του ξεπλένω το ματωμένο κεφάλι.

- Μην ανησυχείς, λέω, έχεις ένα τραύμα ψηλά στο κεφάλι. Πονάς;

- Ναι, πολύ, με πονάει και το αφτί μου, τρέχει αίμα.

Κάθεται, με τρομερή δυσκολία προσπαθεί να πιέζει το τραύμα στο κεφάλι. Οι μαγαζάτορες βγαίνουν έξω, το αφτί αιμορραγεί συνεχώς, το ΕΚΑΒ μας λέει ότι δέχεται συνεχώς κλήσεις για ανοιγμένα κεφάλια, θα αργήσει.

- Πως σε λένε;

- Γιάννη.

- Ήσουν σε κάποιο μπλοκ;

- Στο πανό του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.

Μαζεύεται κόσμος, ο Γιάννης χλομιάζει, προσπαθούμε να τον χαλαρώσουμε, να το κρατήσουμε ξύπνιο. Κάποιοι καταφέρνουν να σταματήσουν ένα ασθενοφόρο στη Σταδίου. Αρχικά δεν τον παίρνει, γιατί χτυπημένοι άνθρωποι περιμένουν πιο κάτω, αλλά ο κόσμος όλος τον σηκώνουμε στα χέρια και τον οδηγούμε εκεί, ενώ το πλήθος που έχει μαζευτεί γιουχάρει οργισμένα τις διμοιρίες που προσπερνάνε χαρωπά από μπροστά.

- Άντε για κανένα ραμματάκι, γελάει ένας μπάτσος.

Προθανάτια κατάσταση, λένε όταν ο Γιάννης φτάνει στο νοσοκομείο.


ΥΓ:

Δήλωση εκπροσώπου τύπου της ελληνικής αστυνομίας:

«Μας γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε σε χειρουργείο. Με τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το τι έχει συμβεί. Είναι εντυπωσιακό και για εμάς, και για τον λόγο αυτό, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται. Πάντως, δεν υπήρχε περίπτωση να εντοπίσουμε έναν άνθρωπο σοβαρά τραυματισμένο και να τον αφήσουμε σε αυτή την κατάσταση, χωρίς να του παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες».

Όταν ο πιο διεφθαρμένος μηχανισμός ενός εξίσου διαφθαρμένου συστήματος μπορεί τόσο αδίστακτα να ξυλοκοπεί ακόμα και ως θανάτου, τότε είναι ικανός να αναπαράγει ένα τέτοιο ψέμα απλώς σαν κακόγουστο μακάβριο αστείο.

Σέβη Δ.

11/5/2011