Κυριακή 20/9 στις 7:30 κεντρικά του πάρκου τρίτση – Προβολή βίντεο για τις καταλήψεις & Live looping θαλερόςΚ + φίλες

Κυριακή 20/9 στις 7:30 κεντρικά του πάρκου τρίτση – Προβολή βίντεο για τις καταλήψεις & Live looping θαλερόςΚ + φίλες

 

 

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

Μετά την εκκένωση της κατάληψης Δερβενίων 56 στα Εξάρχεια, η επίθεση του κράτους ενάντια στις καταλήψεις κλιμακώνεται με την εκκένωση άλλων δύο, της Terra Incognita στη Θεσ/νίκη και της Rosa Nera στα Χανιά. Την ίδια περίοδο, η κατάληψη Libertatia στη Θεσ/νίκη δέχεται αστυνομική εισβολή κατά την αποκατάσταση του κτιρίου μετά τη φασιστική εμπρηστική επίθεση του 2018.

Οι κατειλημμένοι χώροι βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής, σε μια προσπάθεια ν…

Αντικρατική/αντιφασιστική διαδήλωση, Πέμπτη 17/9 18.30 – Περιβολάκι, Νίκαια

Αντικρατική/αντιφασιστική διαδήλωση, Πέμπτη 17/9 18.30 – Περιβολάκι, Νίκαια

 

Ενάντια στη διάχυση του φόβου, τον ρατσισμό, τα εθνικά ιδεώδη, τον μιλιταρισμό, την καταστολή

 

Η φασιστική ατζέντα είναι πάντα κρατική ατζέντα.

Γι’ αυτό την περίοδο των εκτεταμένων κοινωνικών συγκρούσεων ενάντια στην κρατική/καπιταλιστική λεηλασία, τα ναζιστικά τάγματα εφόδου πριμοδοτήθηκαν. Για να διαχύσουν το ρατσιστικό και εθνικιστικό τους δηλητήριο, για να επιτεθούν σε μετανάστες, αγωνιζόμενες, διαφορετικούς, για να στήσουν “γραφεία” σε περιοχές προσφύγων, εργατριών, ανταρτών, όπως στη Ν…

Μουσική Βραδιά: Θαλερός Κ. + φίλες

Μουσική Βραδιά: Θαλερός Κ. + φίλες

 

Μουσική Βραδιά: Θαλερός Κ. + φίλες

Σάββατο 18/07/2020, 8:30 μ.μ.

στην ελιά του Πεισίστρατου (πίσω από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων)

Οι πλατείες, τα πάρκα, τα άλση, βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της εξουσίας, με κύριο μέλημά της σταδιακά να απαξιωθούν και να ερημώσουν, μέχρι να μετατραπούν σε επενδυτικά πλάνα, αποστειρωμένες και ελεγχόμενες ζώνες με τραπεζοκαθίσματα, μαγαζιά, πάγκους, ξενοδοχεία, καζίνο και κάθε λογής εμπορεύματα.

Κατά τη διάρκεια της δίμηνης καραντίνας, οι  χώροι αυτο…

Αναγραφή συνθημάτων για τις εξεγερμένες/ους των ΗΠΑ

Αναγραφή συνθημάτων για τις εξεγερμένες/ους των ΗΠΑ

Και ενώ στις ΗΠΑ ασφυκτιούσαν μέσα στην επιβεβλημένη καραντίνα λόγω του κορωνοϊού, η δολοφονία του αφροαμερικανού George Floyd από την ασφυξία της αστυνομικής καταστολής στάθηκε η αφορμή που για τρίτη εβδομάδα οι εξεγερμένες/οι των ΗΠΑ συντρίβουν την κανονικότητα με μαζικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περίοδο δυστοπικής πραγματικότητας όπου κανονικοποιούνται οι πιο αυστηρές απαγορεύσεις και ενισχύεται η αστυνομική και στρατιωτική καταστολή. Η δολοφονία αυτή, δεν α…

Παρέμβαση αντιπληροφόρησης στους Αγίους Αναργύρους ενάντια στην εργασιακή αναδιάρθρωση (01/05/2020)

Παρέμβαση αντιπληροφόρησης στους Αγίους Αναργύρους  ενάντια στην εργασιακή αναδιάρθρωση (01/05/2020)Το απόγευμα της Πρωτομαγιάς πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αντιπληροφόρησης στους Αγίους Αναργύρους ενάντια στην εργασιακή αναδιάρθρωση υπό το πρόσχημα της λεγόμενης υγειονομικής κρίσης. Μοιράστηκαν κείμενα και κολλήθηκαν αυτοκόλλητα (1)(2) στον ποδηλατόδρομο, έναν από τους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στις περιοχές μας, όπου ο κόσμος επιμένει να συναντιέται, να συζητάει και να βολτάρει.
Απέναντι στην πανδημία της εργασιακής εκμετάλλευσης, ενάντια στην επιβολή της εκ περιτροπής εργασίας, της τηλε…