Οι χρυσές εποχές και ο χρυσός θάνατος

Με αφορμή το σαμποτάζ των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός, μπήκε μπροστά όλος ο γνωστός συρφετός: καναλάρχες, Media, υπουργοί, καλοθελητές κάτοικοι (επί πληρωμή) των περιοχών που “πλήττονται από την επένδυση”, οι "ανώνυμοι" φασίστες που σέρνονται ως πατριώτες σχολιαστές στα ιντερνετικά πόρταλ ενημέρωσης, ο δήμαρχος Ουρανούπολης Πάχτας και πρώην υπουργός για το Βατοπέδι-Πόρτο Καρράς και όχι μόνο... (και εντάξει όλοι οι άλλοι, ο αγώνας της εθνικής κυβερνήσεως ενάντια στην διαφθορά χωράει και τον Πάχτα;)


Ω! τί παράδοξη συμμαχία, θα αναφωνούσαν οι «ανυποψίαστοι». Στην πραγματικότητα, η εικόνα των τελευταίων 48ωρών στο επίπεδο της προπαγάνδας και του ιδεολογικού πολέμου ενάντια στον αγώνα των κατοίκων των χωριών της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, είναι ο καθρέφτης της συστημικής στρατηγικής και κατεύθυνσης: η επιτάχυνση της λεηλασίας ανθρώπων και περιβάλλοντος με αφορμή την "επάρατο κρίση της εθνικής οικονομίας" απαιτεί τη συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικής-ιδεολογικής συμμαχίας, που δεν στηρίζεται απλά στον "παραδοσιακό" κοινωνικό αυτοματισμό αλλά δομείται πάνω στη βάση μιας ρητορείας έκτακτης ανάγκης, η οποία με τη σειρά της ανατροφοδοτεί τις εκφασισμένες κοινωνικές δυναμικές και συστημικές προοπτικές.


Από την άλλη πλευρά τα αριστερά δεκανίκια του συστήματος, ελεεινολογούν και πάλι για προβοκάτσιες, ύποπτες κινήσεις, "ενέργειες που απορρίπτει η τοπική κοινωνία" και "πάνε πίσω τον αγώνα". Γνωστά, γνωστότατα...


Ο αγώνας των κατοίκων των χωριών ΒΑ Χαλκιδικής, εκ των πραγμάτων είναι "άνομος". Δεν επιθυμεί "ανάπτυξη", δεν επιθυμεί συνδιαλλαγή, είναι οργισμένος και αδιάλλακτός. Η επιλογή των μέσων αυτού του αγώνα κρίνονται μόνο από τους ίδιους τους αγωνιζόμενους και όχι από συμμαχίες "προθύμων" είτε από  αριστερές πρωτοπορίες "κοινωνικών κινημάτων".


Οι αγωνιζόμενοι κάτοικοι δεν ήταν τόσο καιρό μόνοι, δεν θα μείνουν μόνοι.
Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη.



ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΜΕ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΧΡΥΣΟΥ



ΥΓ: Ακολουθεί η παράθεση δυο πρωτοσέλιδων με διαφορά 70 ετών για τις διαχρονικά "αντεθνικές ενέργειες" . Το πρώτο από τον Μάρτιο του 1943 και τα διαγγέλματα της κατοχικής κυβέρνησης και των γερμανικών δυνάμεων. Η άλλη από τα σημερινά Νέα. Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα, γεγονότα ή καταστάσεις είναι εντελώς τυχαία και όποιος ανακαλύπτει τέτοιες ομοιότητες είναι απλά κακόβουλος ή παρασυρμένος...