Για την εκδήλωση στον χώρο του Θερσίτη (15/11/2013) σχετικά με την Κομμούνα της πλατείας Ταξίμ

 

 

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προβολή του βίντεο: "η κομμούνα της Ταξίμ". Πρόκειται για βίντεο που βρήκαμε στο διαδίκτυο και προχωρήσαμε στη μετάφραση και τον υποτιτλισμό του. Το περιεχόμενό του σχετίζεται με την εξέγερση που σημειώθηκε στην Τουρκία στα τέλη του περασμένου Μάη αλλά και την αυτο-οργάνωση των εξεγερμένων. Ο πρωτότυπος τίτλος του βίντεο είναι "Taksim Commune: Gezi Park And The Uprising In Turkey" και μπορείτε να το βρείτε -δίχως την ελληνική του μετάφραση- εδώ. Σύντομα θα φροντίσουμε ώστε το βίντεο, μεταφρασμένο πλέον, να αναρτηθεί στο διαδίκτυο.

 

Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με μια μικρή τοποθέτηση από τον Θερσίτη και με την βασική τοποθέτηση συντρόφου από την Τουρκία ο οποίος θα συνεισφέρει στην εκδήλωση με μια συνολικότερη ενημερωτική καταγραφή των γεγονότων που συνέβησαν στη γείτονα αλλά και των διαδικασιών - κοινοτήτων που διαμορφώθηκαν στους κόλπους των εξεγερμένων κατά τη διάρκεια της εξέγερσης. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Την Παρασκευή λοιπόν, στις 7 μ.μ., στον χώρο του Θερσίτη (Νέστορος κι Ευαγγελιστρίας, Ίλιον, απέναντι από το τέρμα του 732)

 

[Παλαιότερες δημοσιεύσεις-κείμενα-ενημερώσεις-σχολιασμούς του Θερσίτη για την εξέγερση στην Τουρκία μπορείτε να αντλήσετε από τη θεματική "Διεθνή Νέα"]