Ωτίτιδα τέλος! Συνακρόαση μαγική!

 

Διαβάσαμε στην γνωστή φυλλάδα, άρθρο γνωστού παρασκηνιολόγου και «εθελοντή» εκπρόσωπου τύπου διαφόρων υπηρεσιών της ΓΑΔΑ και της Κατεχάκη, αναφορικά με τα συστήματα παρακολούθησης των αρχών ασφαλείας. Μετά από μια περιοδολόγηση της μικρής ιστορίας των gadget της Κατεχάκη και μια ακόμη πιο «περιεκτική» αναφορά στα τεχνικά τους προβλήματα (παράσιτα, κακή ποιότητα στον ήχο και στις καταγραφές, λάθη στο λογισμικό κτλ), το άρθρο καταλήγει στο ανακουφιστικό συμπέρασμα:

Σύμφωνα λοιπόν με στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «όταν λέει κάποιος ότι μπορεί να τον παρακολουθεί το βαλιτσάκι της ΕΥΠ προφανώς το συγχέει με το κεντρικό σταθερό σύστημα επισυνδέσεων με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας που έχει έδρα στο κτίριο της Κατεχάκη και όχι με κάποιο φορητό σύστημα που υποτίθεται ότι τον ακολουθεί. Και το σταθερό αυτό σύστημα έχει αρκετές "ασφαλιστικές δικλίδες" και σύστημα δικαστικής επιστασίας. Τον τελευταίο καιρό έχουν υπάρξει αναφορές για τυχόν παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων όπως του κ. Αντώνη Σαμαρά, του κ. Πάνου Σκουρλέτη αλλά και προσφάτως της κυρίας Βαλαβάνη, χωρίς ωστόσο επιβεβαίωση. Δημιουργείται μια λανθασμένη εντύπωση για τα υπερεκτιμημένα βαλιτσάκια της ΕΥΠ που έχουν πολύ μικρής σημασίας ρόλο, και οι μαζικές συνακροάσεις γίνονται με άλλον τρόπο».

Ανακουφιστικό για πολλούς λόγους: πρώτον ότι βαλιτσάκια τέλος - σύγχυση τέλος, δεύτερον ότι μας προστατεύουν οι ασφαλιστικές δικλείδες της δημοκρατίας και οι δικαστικές επιστασίες, τρίτον –και ακόμα σημαντικότερο για τους άοκνους και κακοπληρωμένους ωτακουστές των μηχανισμών ασφαλείας- ότι τα ευαίσθητα αυτάκια τους δεν υποφέρουν πια από παράσιτα και θορύβους στις «συνακροάσεις».

 Η ελπίδα έχει έρθει επιτέλους για το βαθύ κράτος…