Τις τελευταίες ημέρες και με αφορμή την υπόθεση της Villa Amalias και το αγκάλιασμά της από χιλιάδες αγωνιστές ανά την Ελλάδα, έκαναν την εμφάνισή τους στη δημόσια σκηνή των media και ορισμένοι νεκροί εκπρόσωποι της αστικής τέχνης υπερασπιζόμενοι τις επιλογές της εξουσίας για καταστολή των καταλήψεων και επίθεση στον κόσμο της ελευθερίας.

Ένας από αυτούς είναι ο Αλέκος Φασιανός, γνωστός "ποιοτικός καλλιτέχνης" που από τις αρχές της δεκαετίας του ’80, παχυλά αμειβόμενος και κρατικοδίαιτος, στοίχειωνε με την αισθητική του τα σχολικά βιβλία. Εργολάβος-ζωγράφος, δηλαδή, του πάλαι πότε ΟΕΔΒ.

Αργότερα όταν η μανιέρα του (που αποτυπωνόταν παντού με ρυθμό πυροβόλου) κούρασε και τα νταλαβέρια άλλαξαν (έχασε δηλαδή τα κονέ του, που λέμε και εμείς εδώ στις “άτεχνες” γειτονιές των δυτικών) άρχισε μανιωδώς να εμφανίζονται οι μανιερίστικες φιγούρες του σε φλιτζάνια Λουμίδη, σε συσκευασίες γάλακτος και σε άλλους “καμβάδες” μανιώδους καταναλωτικής τέχνης, πραγματώνοντας ένα όνειρο (και έναν μύθο) όπου ακόμα και μεγάλοι κλασικοί και μοντέρνοι ζωγράφοι δεν είχαν ποτέ καταφέρει, να εκτίθενται, δηλαδή, τα έργα τους την ίδια στιγμή σε πολλές μεγάλες γκαλερί τύπου: Πριζουνίκ μαρινόπουλος, Mymarket, Βερόπουλος, Σκλαβενίτης... Επίσης, το έργο του αναγνωρίστηκε από ιδρύματα τέχνης με παγκόσμια λάμψη όπως DIA και LIDL.

Φήμες αναφέρουν πως ο Δήμος Αθηναίων με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Καμίνη σκέφτεται να αναθέσει στον επιφανή Έλληνα δημιουργό την τοιχογραφία του θόλου της Villa Amalias σε μια απόπειρα η πάλαι ποτέ εστία ανομίας να μετατραπεί σε "νέα Καπέλα Σιξτίνα της νοτιοανατολικής Ευρώπης”, όπως διέρρευσε  από το γραφείο τύπου του δημάρχου. Η προσέλκυση εκατομμυρίων επισκεπτών που θα συρρέουν στη Βίλα “Καπέλα Σιξτίνα” αναμένεται να αποφέρει στο ελληνικό δημόσιο ετήσια έσοδα 12εκ. ευρώ ενώ μεγάλη θα είναι και η ευεργετική επιρροή στον εμπορικό κόσμο της περιοχής και δη στα εμπορικά καταστήματα του δοκιμαζόμενου Αγίου Παντελεήμονα (συμφερόντων του ομίλου Μιχαλολιάκου).