Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 23/11/23, 10 π.μ., δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 7)

Ξημερώματα Παρασκευής 21/6/2019, συνελήφθησαν στο Ίλιον οι αναρχικοί Γ.Μπ. και Τ.Μ. Ενώ διέρχονταν από την πλατεία Αγίας Βαρβάρας στο Ίλιον, δέχτηκαν «έλεγχο» με προτεταμένα όπλα από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Οι κατηγορίες που τους αποδόθηκαν είναι «κατοχή εκρηκτικών από τα οποία μπορεί να προκληθεί δημόσιος κίνδυνος», κατηγορία που και οι δύο από την πρώτη στιγμή αρνούνται, όπως και απείθεια, επειδή δεν δέχτηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκόπηση. Η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία, η κατοχή εκρηκτικών, βασίζεται στην ανεύρεση στον χώρο της πλατείας ενός σακιδίου, στο οποίο περιέχονταν δυο μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό.

Οι νόμοι για απαγόρευση διαδηλώσεων και απεργιών, οι επιθέσεις της αστυνομίας σε πορείες και συγκεντρώσεις, η αναβάθμιση της ποινικής μεταχείρισης για πρακτικές κοινωνικής αντίστασης, οι προφυλακίσεις και οι ασφυκτικοί περιοριστικοί όροι που θέτουν σε διαρκή ομηρεία τ@ αντιστεκόμεν@, η οικονομική καταστολή, τα διάφορα ιδιώνυμα που βάζουν στο στόχαστρο όσ@ δεν χωράνε στην κανονικότητα ή ορίζονται ως «επικίνδυνη τάξη» (Ρομά, οπαδούς, τοξικοεξαρτημέν@ κ.α.) διαμορφώνουν μια ασφυκτική καθημερινότητα διαρκούς καταστολής και ελέγχου.

Η φιγούρα του/ης επικίνδυνου/ης διευρύνεται για να συμπεριλάβει όχι μόνο εκείν@ που δεν συμμορφώνονται και αποτελούν απειλή  για την κρατική-καπιταλιστική-πατριαρχική κανονικότητα, αλλά όλ@ όσα αποκλίνουν από τις αξίες της κατανάλωσης, τα εθνικά ιδεώδη, τους κανόνες της «ασφάλειας», τα πρότυπα του «υγιούς» και του αρρενωπού σώματος…  Αυτό επιβεβαιώνεται ξανά και ξανά.

Από τις πρόσφατες συλλήψεις αντιφασιστ(ρι)ών και καταληψιών, τις επιθέσεις και εκκενώσεις σε κατειλημμένους και αυτοοργανωμένους χώρους, μέχρι τις δολοφονίες και πνιγμούς μεταναστ(ρι)ών στα σύνορα και στο αιγαίο, τις εκτελέσεις Ρομά από αστυνομικά πυρά, τη μεταχείριση των «περισσευούμενων» με όρους θανατοπολιτικής.

Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όταν ερχόμαστε αντιμέτωπ@ με την καταστολή είναι ότι οι συντρόφισσες και οι σύντροφοί μας θα είναι εκεί, μαζί μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Δίκη – Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Πέμπτη 23/11/2023 στις 10 π.μ. στα δικαστήρια Ευελπίδων (κτίριο 7)