Λίγα λόγια για την θεατρική παράσταση "ο άσχημος" και την έκθεση φωτογραφίας στο πάρκο τρίτση

 

 

Tην Παρασκευή το βράδυ, 6 ιούνη οι "Τότε Πότε" και η "Στ:οργή", από την κατάληψη Σινιάλο στο Αιγάλεω, βρέθηκαν μαζί μας στο πάρκο τρίτση για τα 5 χρόνια γενεθλίων της κατάληψης και με την θεατρική  παράσταση "Ο Άσχημος", όπως και με την έκθεση φωτογραφιών από στιγμές στο πάρκο και τις γειτονιές μας, είπαμε για μια ακόμη φορά και μέσα από την αυτοοργανωμένη δημιουργία των συντρόφων και συντροφισσών, ότι το πάρκο τρίτση χρειάζεται και πρέπει να είναι ελεύθερος χώρος για όλες και όλους μας, για να δημιουργούμε μακριά από λογικές κέρδους, εμπορεύματος και θεάματος, για να παραμείνει το πάρκο ένας χώρος ζωντανός, για να μπορούμε να είμαστε όλοι/ες μας μέρος της ροής της πραγματικότητάς του.

 

 

Η θεατρική παράσταση και οι φωτογραφίες παρουσιάστηκαν στο χώρο δίπλα από το γυμναστήριο, αριστερά των μαγαζιών Natura, ένας χώρος όπου η αλλαγή του χαρακτήρα του πάρκου σε εμπορευματικό είναι ήδη εμφανής, όπου μάλιστα πρόσφατα προκηρύχτηκε διαγωνισμός για να ανοίξει ένα νέο εστιατόριο. Η επιλογή του χώρου είχε λοιπόν και μια σημασία εναντίωσης στην τύχη που του επιβάλλουν.

Οι εκδηλώσεις δεν είχαν φυσικά κανένα αντίτιμο, και τόσο η θεατρική παράσταση όσο και οι φωτογραφίες προέκυψαν μέσα από αυτοοργανωμένες διαδικασίες, χωρίς ειδικούς, αρχηγούς, χρηματοδοτήσεις. Αντιεμπορευματικά και αντιθεαματικά, ευχηθήκαμε στην κατάληψη του Αγρού να τα χιλιάσει!

Προχωράμε.

 

[Αναδημοσίευση από το blog του Αγρού]