Γιορτή αντίστασης και αλληλεγγύης στα Χανιά (Rosa Nera) με την ομάδα παραδοσιακών χορών του Θερσίτη και τη συμμετοχή των Yar Aman (9/5/2015)

 

Ενάντια στον κόσμο της εξατομίκευσης, της αλλοτρίωσης, της ανάθεσης και της μιζέριας, δημιουργούμε τόπους συνάντησης των «από κάτω». Δημιουργούμε τόπους και χρόνους ισότητας, αλληλεγγύης και αμοιβαιότητας. Τόπους και χρόνους συνύπαρξης δίχως εθνικούς ή έμφυλους διαχωρισμούς. Τόπους και χρόνους όπου όλοι κι όλες μαζί, ντόπιοι/ες και μετανάστες/τριες συναντιόμαστε για να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να φάμε, να πιούμε, να μοιραστούμε σκέψεις κι αγωνίες, να συζητήσουμε για τους αγώνες μας ενάντια σε ένα καθεστώς που βαθαίνει τις ανισότητες και την λεηλασία, ενάντια σε όλους αυτούς που μας θέλουν άλλοτε φοβισμένους και άλλοτε συσπειρωμένους γύρω από εθνικά σύμβολα και σημαίες.

 
Οι ρίζες είναι για να βγάζουμε κλαδιά και όχι να επιστρέφουμε σ' αυτές

Οι αυθεντικές μας γιορτές, όπως και οι αυτοοργανωμένες μας δομές, αρνούνται την εμπορευματοποίηση, την κάθε είδους ιδιοτέλεια, τις κυρίαρχες επινοήσεις και κατασκευές γύρω από την παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό, την κανονικότητα σε ό,τι μας επιβάλλεται ως «παραδοσιακό», «λαϊκό» ή «δημοτικό» τραγούδι και χορός. Αρνούνται την αναπαραγωγή των ρόλων και των ειδικών, αρνούνται την σχέση «θεατή»-«μουσικού» και «θεατή»-«χορευτή», αρνούνται τις διαμεσολαβήσεις και τους χειραγωγούς των επιθυμιών, των σωμάτων και των συνειδήσεών μας. Γιατί ο χορός και η μουσική είναι η ανάγκη για αυθεντική επικοινωνία, μοίρασμα, αντίσταση, αλληλεγγύη. Γιατί ο πολιτισμός μας είναι εξέγερση και η εξέγερσή μας είναι πολιτισμός.

 

Γιορτή αντίστασης και αλληλεγγύης με την Αυτοοργανωμένη Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Θερσίτη και τη συμμετοχή των Yar Aman και της Ομάδας Παραδοσιακών Χορών του Στεκιού Μεταναστών

Σάββατο 9 Μαΐου 2015, στην κατάληψη RosaNera, από τις 19:00

Συλλογική Κουζίνα – Προβολές – Έντυπο Υλικό – Μουσική – Χορός


Κατάληψη Roza Nera (Χανιά)
Αυτοοργανωμένη Ομάδα Παραδοσιακών Χορών του Θερσίτη (Αθήνα, Ίλιον)