Ενημέρωση από την μικροφωνική/συγκέντρωση στην Ελευσίνα (30/09/2016)

 

 

Την Παρασκευή 30/9 στις 19:00 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική μικροφωνική/συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώων Ελευσίνας. Η μικροφωνική/συγκέντρωση οργανώθηκε από την αντιφασιστική συνέλευση Άγρια Δύση με αφορμή τα γεγονότα που συνέβησαν στην ίδια πλατεία δύο βδομάδες πρίν, το βράδυ της Κυριακής 18/9, όπου αντιφασίστες της περιοχής συγκρούστηκαν με και τσάκισαν τους φασίστες του Αρτέμη Σώρρα. Η μικροφωνική/συγκέντρωση είχε 50-60 άτομα και κατά την διάρκειά της φωνάχθηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια. Η μικροφωνική/συγκέντρωση διήρκεσε περίπου 2 ώρες και αφού τελείωσε αρκετά άτομα από τους συγκεντρωμένους συνέχισαν την αντιφασιστική παρέμβαση με αυθόρμητη πορεία στον πεζόδρομο της Νικολαϊδου φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε και διαβάστηκε.

Οι πλατείες και οι γειτονιές μας είναι και θα παραμείνουν αντιφασιστικές

Το βράδυ της Κυριακής 18/9, 25 με 30 μέλη του πολιτικού φορέα «ελλήνων συνέλευσις» πραγματοποιούσαν μοίρασμα πολιτικού υλικού στον πεζόδρομο της Νικολαίδου. Γνωρίζοντας τα ξεκάθαρα φασιστικά/ρατσιστικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πολιτικού μορφώματος ομάδα 6 αντιφασιστών  αντιπαρατέθηκε μαζί τους, δηλώνοντας τους ξεκάθαρα πως στην Ελευσίνα είναι ανεπιθύμητοι και πως πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα. Οι φασίστες, εφορμώμενοι από την αριθμητική υπεροχή τους, πήραν το ρίσκο να παραμείνουν. Έτσι, οι σύντροφοι, μαζί με άλλους αντιφασίστες της περιοχής, έδωσαν στους φασίστες τις απαντήσεις που άξιζαν.

Τι είναι, όμως, η «ελλήνων συνέλευσις»

Είναι ένα σχετικά νέο εθνικιστικό εγχείρημα που ξεκίνησε το 2012 από τον Αρτέμη Σώρρα. Αυτός ο απατεώνας υποστηρίζει ότι θα διαθέσει τα χρήματα του για να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος. Για να το κάνει αυτό έχει βάλει -λέει- δύο όρους στο ελληνικό κράτος: 1)να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους και 2) να τιμωρηθούν όλοι οι  πολιτικοί που ευθύνονται (από το 1974 και ύστερα)  για την σημερινή οικονομική κατάσταση του ελληνικού κράτους. Από το 2013 έχει γίνει γνωστό, από διάφορα δημοσιεύματα σε καθεστωτικές εφημερίδες, αλλά και από τηλεοπτικές εκπομπές ότι ο Σώρρας δεν έχει τα λεφτά που ισχυρίζεται ότι έχει και έτσι γίνεται ξεκάθαρο ότι πρόκειται για έναν κοινό απατεώνα.


Το πολιτικό ενδιαφέρον της περίπτωσης ‘’Σώρρας’’ έχει δύο σκέλη


Πρώτον, παρουσιάζεται ως ο σωτήρας που έχει τον τρόπο να «ξεχρεώσει» πολλούς οφειλέτες, αφού τους υπόσχεται άμεσες λύσεις (εξώδικα στην ευφορία και εξουσιοδότηση για να πληρωθούν τα χρέη τους από τους άφαντους λογαριασμούς στον Καναδά).  Παράλληλα,  γραφεία του εν λόγω πολιτικού φορέα-Μ.Κ.Ο. (όπως φαίνεται επίσημα να είναι) ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο σε πολλές περιοχές της ελλάδας αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τους χρηματοδότες του. Οι συνδρομές προς τον Σώρρα συνεχώς αυξάνονται και, προφανώς, ο συγκεκριμένος απατεώνας έχει ή θέλει να έχει κάποιο οικονομικό όφελος από το όλο σκηνικό που έχει στήσει.

Δεύτερον, εκφέρει έναν λόγο με σαφή ρατσιστικά/φασιστικά χαρακτηριστικά. Ελληνική αρχαιολαγνία, ελληνικό dna, η ελλάδα είναι σχεδόν όλος ο κόσμος, αντισημιτισμός, ομοφοβία, λόγος για μασόνους και άλλες σκοτεινές συνομωσίες, λιακόπουλος κ.λπ. 

Τελευταίο του παραλήρημα οι ρατσιστικές δηλώσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους παρα-ολυμπιακούς αγώνες. Αυτό το καθίκι είναι ένας κανονικότατος υποστηρικτής της άριας φυλής.

Ο κόσμος που τον πλησιάζει

Ο Σώρρας δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να βρει ακροατήριο, αφού φρόντισε να πατήσει πάνω στον διάχυτο ρατσισμό της ελληνικής κοινωνίας. Πέρα από τους ευκατάστατους χρηματοδότες του, αρκετοί από τους ακόλουθούς του είναι εξαθλιωμένοι εργάτες και άνεργοι πατριώτες που λόγω απουσίας ταξικής συνείδησης αδυνατούν να καταλάβουν ποιος ευθύνεται για την εξαθλίωσή τους και περιφέρονται από τον ένα έμπορο ελπίδας στον άλλον. Όλοι τους είναι χρόνια τώρα εκπαιδευμένοι από κάθε λογής θεωρία συνομωσίας. Όλος αυτός ο συρφετός λοιπόν, είναι γραφικός και ακίνδυνος όταν είναι κλεισμένος στα σπίτια του, αλλά γίνεται άκρως επικίνδυνος όταν αποφασίζει να βγει οργανωμένα στον δρόμο,  προκειμένου να διαδώσει το φασιστικό του δηλητήριο. Αυτός ο εθνικιστικός/ρατσιστικός λόγος στόχο έχει να εδραιώσει τον πόλεμο μεταξύ των φτωχών, αφήνοντας στο απυρόβλητο αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την φτώχεια και την εξαθλίωση. Και πάντα αυτός ο λόγος-όπως έχει δείξει η ιστορία- συνοδεύεται και από τι αντίστοιχες πράξεις.


Για εμάς, τα γεγονότα της Κυριακής 18/9 ήταν άλλη μια στιγμή  ανυποχώρητου αντιφασιστικού αγώνα. Οι πλατείες, και συνολικά οι δημόσιοι χώροι, είναι για εμάς οι τόποι που μπορούμε να αναπνέουμε, να πράττουμε ελεύθερα και ως εκ τούτου έχουμε φροντίσει να τους καταστήσουμε εξαιρετικά εχθρικούς απέναντι σε κάθε εχθρό της ελευθερίας.

Είμαστε εδώ και είναι μόνο η αρχή…

 

Αντιφασιστική συνέλευση Αγρια Δύση

[Αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό Indymedia]