Στάση εργασίας και πορεία ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, Παρασκευή 18/1/2019, στις 19:00 στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Περιστέρι

    

 

Ξημερώματα 23 Δεκεμβρίου, ο Μοχάμετ, κατά τη διάρκεια παραπλανητικής παραγγελίας, για λογαριασμό του ψητοπωλείου στο οποίο εργαζόταν, δέχτηκε δολοφονική – ρατσιστική επίθεση από το πρώην αφεντικό του Χρήστο Σαλμά, ιδιοκτήτη του ψητοπωλείου Βεάκη 56, και από έναν μπράβο του. Αιτία της επίθεσης οι διεκδικήσεις των δεδουλευμένων του Μοχάμετ  από το πρώην αφεντικό του.

Η περίπτωση του Μοχάμετ δεν αποτελεί μεμονωμένο περιστατικό. Έρχεται ως επιβεβαίωση της σαρωτικής επίθεσης από την πλευρά των αφεντικών και των "αναγκών της εθνικής μας οικονομίας".  Με τις μειώσεις των μισθών, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των όποιων έως τώρα εργασιακών «κεκτημένων», με τον εκβιασμό της ανεργίας, την ελαστικοποίηση, τις συνθήκες και τα ωράρια γαλέρας, με την κουλτούρα της υπομονής και του "φιλότιμου", στρώνεται το χαλί στην εργοδοτική αυθαιρεσία στο όνομα της ανάπτυξης για το ξεπέρασμα της κρίσης, στο όνομα των εθνικών στόχων και της μείωσης των δεικτών της ανεργίας. Με πρόσχημα την «κρίση» τα αφεντικά επιδόθηκαν τα τελευταία χρόνια στο να μετατρέψουν σε πραγματική ρωμαϊκή αρένα τους χώρους εργασίας, αντιμετωπίζοντας τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ως αναλώσιμους/ες, ξεπερνώντας «αναχώματα»: ωράρια, μισθούς, ασφάλιση, συνθήκες εργασίας. Η εργοδοτική πολιτική όταν δεν αναμασάει τη φράση «βάλε και συ πλάτη», απειλεί, τρομοκρατεί, επιτίθεται.

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία, στις απειλές, στους μπράβους και τους μαφιόζους, αντιστεκόμαστε συλλογικά, αυτοοργανωμένα, αδιαμεσολάβητα.

Η αλληλεγγύη μεταξύ των καταπιεσμένων στις γειτονιές και τους  χώρους εργασίας αποτελεί το μόνο μας όπλο απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Για να  δημιουργήσουμε αναχώματα απέναντι στην επέλαση κράτους και αφεντικών πάνω στις ζωές μας. 

 

 

[Αναδημοσίευση από το blog Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου]

[Αναδημοσίευση απο την Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου: Σ.Β.Ε.Ο.Δ.]