Ο δήμος Ιλίου, τα κουνούπια, οι υγειονομικές βόμβες και οι περιφραγμένες πόλεις

 

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος που έχει επιλέξει ο δήμος Ιλίου. Μετά από τις απαγορεύσεις και την λογοκρισία σε πολιτικά μηνύματα που έχει επιβάλει δια μέσω των υπηρεσιών καθαριότητας (!), μετά από τις δεκάδες νέες προσλήψεις στις υπηρεσίες της δημοτικής αστυνομίας, την αναβάθμιση των συστημάτων ενδοεπικοινωνίας και το άπλωμα των αρμοδιοτήτων της, μετά από την προκήρυξη νέων θέσεων εργασίας που οι περισσότερες αφορούν την περαιτέρω στελέχωση ενός στρατού καθαριστών και μπογιατζήδων που θα εκτελούν κάθε αποστολή εκκαθάρισης των πολιτικών κι αντικαθεστωτικών μηνυμάτων στην πόλη, ήρθε η στιγμή για την προώθηση ρατσιστικών δογμάτων από τις υπηρεσίες του δήμου...

Κάπου λοιπόν ανάμεσα στις πομπώδεις ανακοινώσεις περί "αλληλεγγύης στους απεργούς της χαλυβουργίας" και στις ανακοινώσεις - "καταδίκες” του ναζισμού (ανακοινώσεις που αποτελούν τεχνάσματα για την διατήρηση των κομματικών ισορροπιών εντός του δημοτικού συμβουλίου), διαβάσαμε ανακοίνωση της "διεύθυνσης γεωτεχνικών υπηρεσιών και περιβάλλοντος του δήμου Ιλίου" με ημερομηνία 26/6/2012.

Στην παρούσα ανακοίνωση, ο δήμος Ιλίου μέσω της σχετικής του υπηρεσίας, μας προειδοποιεί ούτε λίγο ούτε πολύ να... πάρουμε τα μέτρα μας απέναντι στην εισροή κουνουπιών που αποτελούν -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει- κίνδυνο για την δημόσια υγεία! Δεν θα σταθούμε στο ευκαιριακό του εκφοβισμού και της διακινδύνευσης καθώς οι εστίες των κουνουπιών υπάρχουν δεκαετίες τώρα στις γειτονιές μας (χωματερή Άνω Λιοσίων, ρέματα μολυσμένα από τα απόβλητα των βιομηχανιών όπως το ρέμα της Εσχατιάς που διασχίζει όλο σχεδόν το Ίλιον, στάσιμα νερά από λύματα στο Θριάσιο, λυματολάσπη κ.ά)  δίχως να έχει πανδημήσει καμία ασθένεια. Θα σταθούμε στη συνδρομή του δήμου Ιλίου να μεταδώσει κοινωνικά έναν υγειονομικό κίνδυνο στοχοποιώντας ως υπαίτιους για την πιθανή εξάπλωση του κινδύνου όχι μόνο τα κουνούπια αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες όπου προέρχονται από τις χώρες καταγωγής των "επικίνδυνων κουνουπιών"! Στην κατακλείδα της σχετικής ανακοίνωσης του δήμου γίνεται η εξής αναφορά: Οι επαγγελματίες, που απασχολούν αλλοδαπούς εργάτες από περιοχές όπου ενδημεί η ελονοσία, να μεριμνούν για τον τακτικό έλεγχο των υπαλλήλων τους, με εξέταση αίματος.


Μια καλοστημένη ρατσιστική ρητορεία λοιπόν στη βάση του υγειονομικού ρατσισμού που εισήγαγε τον τελευταίο καιρό στα ελληνικά δεδομένα το thinκ tank του σύγχρονου ιατρικού ναζισμού (στα χνάρια των ιστορικών πειραμάτων που οδήγησαν σε εκατόμβες νεκρών), ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Η συνταγή λοιπόν είναι δοκιμασμένη και οι αρχιμάγειρες (Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης) δεν κρύβουν τους στενούς τους δεσμούς με τον σεφ και δήμαρχο του δήμου Ιλίου, Νίκο Ζενέτο. Αντιθέτως μάλιστα, αναθέρμαναν τους δεσμούς τους με επιδεικτικό και προκλητικό για τις γειτονιές του Ιλίου τρόπο, μέσα στην τελευταία μακρά προεκλογική περίοδο μήπως και πιάσουν καμιά βουλευτική έδρα από την Β' Αθήνας. Η ρατσιστική συνταγή που πλέον δοκιμάζει και ο δήμος Ιλίου, αφήνει φυσικά στο απυρόβλητο τον υπ' αριθμό ένα παράγοντα "κινδύνου" και "μετάδοσης" των όποιων "νοσημάτων": την φτώχεια που οδηγεί στον αποκλεισμό ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την πρόληψη. Είναι γνωστό πως δεν ζούμε σε εποχές όπου η οποιαδήποτε "ιατρική" δεν έχει λύσεις πρόληψης κι αντιμετώπισης ασθενειών. Το ζήτημα είναι το κατά πόσο, οι δημότες  και οι κάτοικοι του Ιλίου (στους οποίους απευθύνεται ο δήμος) έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες. Για αυτό το σημείο λοιπόν, ο δήμος Ιλίου δεν αρθρώνει ούτε λέξη, αφού φυσικά έχει ταχθεί στο πλάι όλων αυτών που συνέβαλλαν και συμβάλλουν στους περαιτέρω κοινωνικούς αποκλεισμούς, στην περαιτέρω φτώχεια, στην περαιτέρω εξάπλωση του θανάτου. Επιδημία φτώχειας μας πλήττει επομένως...κι όσοι προσβαλλόμαστε από αυτήν (μετανάστες και ντόπιοι) θα αποτελούμε στο εξής τα μιάσματα και τις υγειονομικές βόμβες των σύγχρονων, αποστειρωμένων ''gated communities'' που ονειρεύονται οι κάθε λογής πολιτικάντηδες. Εμείς, απλά τους ευχόμαστε να μην βρουν ποτέ θεραπεία και στο κρεβάτι του πόνου να τους συνοδεύουν εκδικητικά διψασμένα κουνούπια και οργισμένοι μετανάστες.


ΥΓ1: Για την ιστορία (που ο ίδιος ο δήμος Ιλίου επικαλείται αλλά φυσικά ο ίδιος την αντιστρέφει με τις πράξεις του) παραθέτουμε απόσπασμα από ανακοίνωσή του στις 12/6/2012: Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου...Καταγγέλλει, όχι μόνο την τραμπούκικη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και όσους δια των πολιτικών που εφαρμόζουν, δημιουργούν εκείνες τις οικονομικές και κοινωνικές κρίσεις, διαμορφώνοντας έτσι τις συνθήκες που αργά ή γρήγορα θα στραφούν εναντίον του λαού, όπως η ιστορία διδάσκει.... Είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε. Ο Ναζισμός δε θα περάσει.

ΥΓ2: Σε δηλώσεις του, εκπρόσωπος του ΚΕΕΛΠΝΟ σε πρόσφατη πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ανέφερε πως για την περιοχή της Αττικής, τα μολυσμένα κουνούπια "εισβολείς" έχουν βρει απάγκιο στην περιοχή του Μαραθώνα και του Σχοινιά. Προτείνουμε λοιπόν στο δήμο Ιλίου (κυρίως για τα Σαββατοκύριακα όπου υπάρχουν  και αναδουλειές), να ενεργοποιήσει τους υπαλλήλους-καθαριστές του να στήσουν μπλόκα στις εισόδους της "καθαρής πόλης" έτσι ώστε να ελέγχουν πόσοι κάτοικοι του δήμου που βρέθηκαν για το θαλάσσιο μπάνιο τους στις παραλίες του Σχοινιά και του Μαραθώνα έχουν σημάδια από τσιμπήματα κουνουπιών και στη συνέχεια να τους μεταφέρει υποχρεωτικά σε χώρους καραντίνας.