Συγκέντρωση ενάντια στη "λευκή νύχτα": Σάββατο 2/7/2016, Μαρούσι (σταθμός ΗΣΑΠ), 6 μ.μ.

 

ΟΙ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Ο Δήμος και ο Εμπορικός Σύλλογος του Αμαρουσίου, προωθώντας τα πολιτικά και οικονομικά τους συμφέροντα, στήνουν ακόμη μία εμπορική φιέστα, μία Λευκή Νύχτα. Αυτή η επέκταση της καπιταλιστικής καταναλωτικής κουλτούρας και νοοτροπίας σε όλο και περισσότερα πεδία του χώρου και χρόνου περνάει πάνω από την περαιτέρω εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Είτε μιλάμε για πολυεθνικές, είτε για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα αφεντικά στοχεύουν στην αύξηση των κερδών τους. Αυτή επιτυγχάνεται με την μείωση του κόστους εργασίας, δηλαδή με τη μείωση του άμεσου και έμμεσου μισθού των εργατών-τριών και με την αύξηση της κατανάλωσης και την προώθησή της ως αυταξίας.

Κάθε τέτοια προσπάθεια που προάγει την εθνική ανάπτυξη και ενότητα, είναι εχθρική κίνηση συγκάλυψης των αντικρουόμενων ταξικών συμφερόντων μεταξύ των καταπιεστών και των καταπιεσμένων. Η συμμετοχή ως δυνάμει καταναλωτών σε αυτά τα πανηγύρια των αφεντικών είναι συναίνεση στην επιθετική τους κίνηση εναντίον μας.

Οι Λευκές Νύχτες, αποτελούν προσπάθειες ιδιοποίησης του δημόσιου χώρου, με στόχο την εμπορευματοποίησή του και την άντληση κέρδους από αυτόν. Από τη Νέα Φιλαδέλφεια και το σχέδιο ανάπτυξης του Μελισσανίδη, τις Λευκές Νύχτες στο Ίλιον, τη μετατροπή του Χαλανδρίου σε μια απέραντη ζώνη διασκέδασης, μέχρι το Μαρούσι των ιδιωτικών security και των Λευκών Νυχτών του δημάρχου Πατούλη, τα κάθε λογής μεγάλα και μικρά ιδιωτικά συμφέροντα, από κοινού με το κράτος, προσπαθούν να καταστήσουν το δημόσιο χώρο μία κερδοφόρα επιχείρηση και να τον απονοηματοδοτήσουν από αυτό που θα έπρεπε να είναι:

ένα πεδίο συνάντησης και αλληλεπίδρασης απαλλαγμένο από και την έμφυλη βία, τους εθνικούς διαχωρισμούς και την ταξική εκμετάλλευση.


ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ

ΣΚΕΨΟΥ ΣΑΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ/Η ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΠΕΛΑΤΗΣ/ΙΣΣΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/7/2016 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΗΣΑΠ ΤΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου

Ελευθεριακή συλλογικότητα διαπασών

Σε τροχιά σύγκρουσης

 

Καλέσματα: 1, 2, 3, 4