Ηράκλειο - Ρέθυμνο: Κάτοικοι και αλληλέγγυοι ακυρωσαν την εγκατασταση αιολικού πάρκου

 

Ρέθυμνο 3/10/15 : Από νωρίς το πρωί δεκάδες κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ακινητοποίησαν τους οδηγούς των βαρέων οχημάτων κοντά στο Σπήλι, που μετέφεραν εξοπλισμό και υλικά για την δημιουργία εργοταξίου, ώστε  να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής αιολικού πάρκου στην περιοχή. Τα υπόλοιπα βαρέα οχήματα δεν πρόλαβαν να φτάσουν στο σημείο και αποκλείστηκαν από κατοίκους στην περιοχή Τρία Μοναστήρια.

Τα φορτηγά μετά από αρκετές ώρες παραμονής, πήραν το δρόμο της επιστροφής για το λιμάνι του Ηρακλείου μέσω της εθνικής οδού με συνοδεία κομβόι 30 αυτοκινήτων των κατοίκων και αλληλέγγυων μέχρι το λιμάνι. Κατά την διάρκεια της διαδρομής οι μπάτσοι προσπάθησαν να αποτρέψουν τους κατοίκους από το να ακολουθήσουν τα φορτηγά μέχρι το λιμάνι,  και προκλήθηκε σχετική ένταση.

Ηράκλειο  3/10/15 : Από το μεσημέρι είχε ειδοποιηθεί κόσμος (από το Παγκρήτιο Δίκτυο κατά των ΒΑΠΕ, αναρχικοί από Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά) για τα γεγονότα που συνέβησαν και συγκεντρώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου για να σταθεί αλληλέγγυος στους κατοίκους των χωριών ενάντια στις βιομηχανικές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πρώτο κομβόι με τα αυτοκίνητα και τα βαρέα οχήματα της εταιρίας έφτασαν στο λιμάνι κατά τις 15:00 ενώ τα υπόλοιπα κατά τις 17:00 και μετά από λίγη ώρα άρχισαν να εισέρχονται στο καράβι. Ο συγκεντρωμένος κόσμος παρέμεινε εκεί μέχρι και το τελευταίο φορτηγό να εισέλθει στο πλοίο φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στις ΒΑΠΕ και αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων στις σκουριές και στη συνέχεια αποχώρησαν.

 

 

 

 

 

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=o0a7zbs1K8Y

 

https://www.youtube.com/watch?v=3d6lqyeNRio

 

 

[Αναδημοσίευση από Candia Alternativa - Κρήτη]