Δίκη των 42 της κατάληψης του δημαρχείου Κερατσινίου: Τετάρτη 17/9/2014, δικαστήρια Πειραιά 10 π.μ.

 

Αφίσα που συνυπογράφουν οι 42 διωκόμενοι της κατάληψης του δημαρχείου Κερατσινίου μετά την αστυνομική επιχείρηση εισβολής στον αυτοοργανωμένο χώρο Ρεσάλτο στο Κερατσίνι στις 5/12/2009. Για την υπόθεση αυτή, οι 42 σύντροφοι-ισσες αναμένεται να δικαστούν μετά από διαδοχικές αναβολές την Τετάρτη 17/9/2014 στις 10 το πρωί στα δικαστήρια του Πειραιά. Η αφίσα αυτή κολλιέται σε περιοχές της Αθήνας, του Πειραιά και της δυτικής Αττικής. Η αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι το όπλο μας.

 

Παλαιότερα καλέσματα αλληλεγγύης κατά τη διάρκεια εκδικάσεων της υπόθεσης που τελικά αναβλήθηκαν θα βρείτε εδώ [1,2]

 

[Μια μικρή ανασκόπηση των γεγονότων γύρω από τη σύλληψη των 22 συντρόφων στο Ρεσάλτο και των 42 αλληλέγγυων της κατάληψης του δημαρχείου Κερατσινίου τον Δεκέμβρη του 2009]

 

 

[Ενημέρωση 18/9/2014]

 

Ολοκληρώθηκε χθες 17/9/2014 αργά το απόγευμα η δίκη των 42 συλληφθέντων με το δικαστήριο να υιοθετεί την πρόταση της εισαγγελέως για αθώωσή τους. Μετά από μια πολύωρη διαδικασία κατά την οποία σε καμία μαρτυρική κατάθεση αλλά και σε κανένα περαιτέρω στοιχείο της δικογραφίας δεν αναδείχτηκε ούτε σπιθαμή συσχέτισης των 42 με τις κατηγορίες που τους αποδίδονταν, οι σύντροφοι-ισσες και φίλοι-ες απαλλάχτηκαν ολοκληρωτικά από το κατηγορητήριο αφού πρώτα στήριξαν κι ενώπιον του δικαστηρίου όλοι-ες την πολιτική τους επιλογή να υπερασπιστούν εκείνες τις ημέρες το αναρχικό Ρεσάλτο από την εισβολή της αστυνομίας στον χώρο του δημιουργώντας έναν τόπο αντιπληροφόρησης στις γειτονιές του Κερατσινίου. Με αποτέλεσμα τελικά, άλλη μια καλοστημένη επικοινωνιακά υπόθεση καταστολής αναρχικών χώρων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης, να καταλήγει βήμα το βήμα σε ένα φιάσκο.