Για τους αποκλεισμούς καταστημάτων και την πορεία ενάντια στη λευκή νύχτα (Ίλιον, 30/6/2018)

 


Το Σάββατο 30/6/2018, ημέρα διεξαγωγής της λευκής νύχτας στο Ίλιον, περίπου 150 συντρόφισσες και σύντροφοι, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Θερσίτη και του Συντονιστικού δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα "απελευθερωμένα" ωράρια, ενάντια στη «μεγάλη αυτή μέρα» του εμπορίου και της κατανάλωσης.

 


Για περισσότερες από τρεις ώρες βρεθήκαμε στο κέντρο του Ιλίου αποκλείοντας πάνω από 10 μαγαζιά στον έναν από τους τρεις κεντρικούς πεζοδρόμους του εμπορικού κέντρου, μοιράζοντας χιλιάδες κείμενα, πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα.

 


Σταθήκαμε ενάντια σε όλους εκείνους -δημοτικούς φορείς, εμπόρους, αφηνιασμένους καταναλωτές-  που υποστηρίζουν τη λευκή νύχτα. Ενάντια σε όλους εκείνους που θέλουν τις πόλεις «παραδομένες» στο χρήμα και τα εμπορεύματα, ενάντια στα αφεντικά και τις επιβολές τους, ενάντια στη μαζική κουλτούρα κατανάλωσης και στον πολιτισμό της κάθε Παπαρίζου.

 

 

 

 


Αφού ολοκληρώθηκαν οι αποκλεισμοί, έγινε διαδήλωση που διέσχισε το κέντρο του Ιλίου, τους κεντρικούς δρόμους και πεζοδρόμους με πανό και συνθήματα.

 

 


Ενάντια σε ένα κόσμο αποχαύνωσης, πλήξης και υποταγής

Λευτεριά στους πεζοδρόμους και τις πλατείες

 

[Λευκές νύχτες, σκοτεινές μέρες: για άλλη μια θλιβερή γιορτή δημάρχων και εμπόρων στο Ίλιον (Ιούνιος 2018)]

[Ενάντια στις θλιβερές γιορτές δημάρχων και εμπόρων: Κυριακή 24/6 προβολή και Σάββατο 30/6 συγκέντρωση ενάντια στη λευκή νύχτα (κεντρική πλατεία Ιλίου)]