Για την επίθεση στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Επί τα Πρόσω» στην Πάτρα

 

Την Κυριακή 26/4 γύρω στις 10 το βράδυ δέχεται επίθεση ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος «Επί τα Πρόσω» στην Πάτρα από συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που εκείνη την ώρα πραγματοποιούσαν συνέλευση εντός του στεκιού απέκρουσαν αποτελεσματικά την επίθεση και έτρεψαν σε φυγή τα εν λόγω άτομα. Η επίθεση προξένησε μηδαμινές ζημιές στο χώρο οι οποίες και αποκαταστάθηκαν άμεσα. Νωρίτερα, την ίδια μέρα, μερίδα των συγκεκριμένων ατόμων επιτέθηκαν σε συντρόφους και συντρόφισσες. Και εκείνη η επίθεση απαντήθηκε άμεσα ενώ τα συγκεκριμένα θρασίμια δεν δίστασαν να αναζητήσουν συνέχεια επιτιθέμενοι εντός του νοσοκομείου που εκείνη την ώρα βρίσκονταν σύντροφοι και συντρόφισσες.

Στην εποχή της ολοένα εντεινόμενης κοινωνικής εξαθλίωσης, αλλά και αφασίας, ξεφυτρώνουν παράλληλα και διάφορες μορφές κανιβαλισμού, οι οποίες όπως κι αν αρέσκονται να αποκαλούνται στο όνομα της ατομικής και κοινωνικής απελευθέρωσης, στο βαθμό που ερωτοτροπούν διαρκώς με λογικές επιβολής και προσδιορίζονται από την έμπρακτη επιθετική τους στάση και δράση απέναντι σε ανθρώπους και υποδομές του κινήματος, τοποθετούνται ξεκάθαρα εχθρικά απέναντι μας, είναι ένας αντικατοπτρισμός στο βόθρο του κυρίαρχου πολιτισμού.

Και είτε τους «ενδιαφέρει» είτε όχι, είτε το προσπαθούν είτε όχι, κερδίζουν επάξια μια θέση δίπλα στους κάθε λογής ένστολους και μη μπράβους αλλά και δίπλα στο κάθε φασιστοειδές το οποίο και σίγουρα θα χάρηκε στο άκουσμα μιας τέτοιας επίθεσης.

Είναι δεδομένη η αμέριστη αλληλεγγύη μας στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο «Επί τα Πρόσω» και στις συντρόφισες και στους συντρόφους που δέχτηκαν τραμπούκικες επιθέσεις.

Είναι δεδομένο ότι όποιο χέρι σηκώνεται πάνω σε άνθρωπο ή υποδομή του κινήματος πρέπει να κόβεται. Οποιαδήποτε μορφή «πολιτικής επιβολής» και «ηγεμόνευσης», στις διαδικασίες, στον δρόμο, στις κοινότητες αγώνα, στην κοινή μας καθημερινότητα, οφείλει να βρίσκει απέναντί του αποφασιστικά τις ατομικές και συλλογικές αξίες: της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης, των κοινών οραμάτων.

Να μην αφεθεί κανένας χώρος στην επικράτηση μάτσο, κανιβαλικών, αντισυντροφικών, εξουσιαστικών και αλλοτριωτικών πρακτικών και αντιλήψεων.

 

ΠΙΣΩ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ – ΕΜΠΡΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ

 

[ Κείμενα τοπικών συλλογικοτήτων: 1, 2 ]