Μοτοπορεία ενάντια στα εργατικά ατυχήματα και την βαρβαρότητα στους χώρους δουλειάς σε Ίλιον, Πετρούπολη, Αγ. Αναργύρους (8/4/2017)


Το Σάββατο 8 Απρίλη 2017 πραγματοποιήθηκε μοτοπορεία στους κεντρικούς δρόμους του Ιλίου, της Πετρούπολης και των Αγίων Αναργύρων. Αφορμές στάθηκαν τα εντεινόμενα την τελευταία περίοδο "ατυχήματα" σε χώρους εργασίας, με πιο πρόσφατο γεγονός το θάνατο εργαζόμενου ντελιβερά στα Mikel στις 2 Απρίλη.

    


Στην πορεία, η οποία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Ιλίου, συμμετείχαν περίπου 65 άτομα μεταξύ των οποίων και εργαζόμενοι από το σωματείο βάσης εργαζομένων courier-delivery (ΣΒΕΟΔ). Αρχικά η πορεία κατευθύνθηκε στην Πετρούπολη όπου πραγματοποιήθηκαν στάσεις με ανάρτηση πανό, μοίρασμα κειμένων και αναγραφή συνθημάτων στα Mikel και Everest της οδού Πετρουπόλεως.

  

  

Θετική αποδοχή και έκφραση της ταξικής αλληλεγγύης συνάντησε η μοτοπορεία  σε πολλές  περιπτώσεις από περαστικούς και οδηγούς των γειτονιών μας. Η μοτοπορεία κατέληξε στους Άγιους Αναργύρους όπου πραγματοποιήθηκαν και πάλι δύο διαδοχικές στάσεις στα Everest και τα Mikel λίγο πριν ολοκληρωθεί στην κεντρική πλατεία της περιοχής.

  

  

  



ΥΓ.1. Για αυτούς (εργαζόμενους και μη) που αγανακτούν με την αναγραφή συνθημάτων στις προσόψεις των κάτεργων, υπάρχουν τρεις λέξεις: φτηνοί (500 ευρώ μισθός γαρ) θλιβεροί υπάλληλοι...
  
ΥΓ.2. Η τυχαία μας συνάντηση κατά τη διάρκεια της παρέμβασης στα Everest Πετρούπολης με πρόσωπο οικείο της Βασιλικής, της 39χρονης λογίστριας που σκοτώθηκε στα υπόγεια των Everest στην πλατεία Βικτωρίας, είναι από αυτές τις στιγμές που θα μένουν βαθιά χαραγμένες στην μνήμη. Για αυτήν την βαθιά συγκίνηση που σου ψιθυρίζει να συνεχίσεις...