Νέα παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα στο κέντρο του Ιλίου (23/6/2016)



Άλλη μια παρέμβαση ενάντια στη Λευκή Νύχτα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/6/2016 στο κέντρο του Ιλίου από το "Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια", τον Θερσίτη και συντρόφους/ισσες από τη γειτονιά. Η παρέμβαση έγινε στην "καρδιά" του Ιλίου, στους κεντρικούς πεζοδρόμους και την κεντρική πλατεία της πόλης όπου και τις επόμενες μέρες θα διεξαχθεί η φιέστα των δημάρχων και των εμπόρων. Για άλλη μια μέρα, σχεδόν για δύο ολόκληρες ώρες, κολλήθηκαν αφίσες, πετάχτηκαν τρικάκια, γράφτηκαν συνθήματα και στένσιλ, ανοίχτηκαν πηγαδάκια με εργαζόμενους στα καταστήματα της περιοχής και σε πολλές περιπτώσεις φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στην "απελευθέρωση" του ωραρίου, τη λευκή νύχτα, την μισθωτή σκλαβιά. Διεμβολίστηκαν με αυτόν τον τρόπο τα αυτονόητα που θέλουν όλους/ες να προετοιμάζονται για τη "μεγάλη μέρα" της κατανάλωσης και της αποχαύνωσης.

 

  

  

Για άλλη μια φορά η επέμβαση των συνεργείων καθαρισμού και πάταξης των πολιτικών και "ενοχλητικών" μηνυμάτων από μεριάς του δήμου Ιλίου ήταν άμεση, τέτοια που θα ζήλευε και ο "μάστερ" στην αποστείρωση πόλεων Γ. Καμίνης. Παρόμοια ήταν και η κινητοποίηση της αστυνομίας η οποία στο πρώτο δεκάλεπτο της παρέμβασης απέστειλε περιπολικό για να κάνει υποδείξεις στους συντρόφους/ισσες της παρέμβασης για το που και πότε πρέπει να μοιράζουν κείμενα (!). Οι απαντήσεις που πήραν οι απεσταλμένοι του δημάρχου και των υπουργείων ήταν τέτοιες που ανάγκασαν τους πρασινογιλεκάκηδες της καθαριότητας του δήμου Ιλίου και τους ένστολους του περιπολικού να απομακρυνθούν και να συνεχιστεί δίχως περαιτέρω εμπλοκή η παρέμβαση. Εξάλλου η αποφασιστικότητα των συντρόφων/ισσών ήταν τέτοια που δεν άφηνε κανένα περιθώριο ανακοπής της. Η ίδια αποφασιστικότητα εκφράστηκε από συντρόφισσες/ους όταν "δυσαρεστημένα" αφεντικά-καταστηματάρχες έφτασαν στο σημείο να ωρύονται μπρος στην παρουσία μας και την αποτύπωση ενός λόγου αμφισβήτησης της κανονικότητας της Λευκής Νύχτας με κείμενα, στένσιλ και τρικάκια.



Όμως πέρα από ορισμένους γραφικούς εκφραστές του κανιβαλισμού (που έχει θρέψει τα τελευταία χρόνια με τις πολιτικές του και τα "πάρε δώσε" ο δήμαρχος  Ζενέτος), διασταυρωθήκαμε και πάλι με εργαζόμενους που δυσανασχετούν με την εκβιαστική συνθήκη που τους έχει επιβληθεί και τους επιβάλλεται διαρκώς με αφορμές όπως η Λευκή Νύχτα αλλά και με γείτονες που στη θέα της παρέμβασης έβλεπαν κάτι δικό τους. Πολλοί από τους τελευταίους μάλιστα κινήθηκαν "από κοντά" στην παρέμβαση σαν μια απλή πράξη ακύρωσης του φόβου και της ματαιότητας που επικρατεί στην καθημερινότητά τους και αγκαλιάσματος ενός συλλογικού τόπου αγώνα που προχωράει μέσα σε μια γειτονιά δίχως να μπορεί να ανακοπεί από κανίβαλους και θιασώτες της τοπικής αρχής.

 

Συνεχίζουμε. Με συγκέντρωση το Σάββατο 25/6/2016, στις 6μ.μ, στην κεντρική πλατεία Ιλίου.