Which side are you on?


Αφίσα που κολλιέται στα σχολεία του Ιλίου, της Πετρούπολης και των Αγίων Αναργύρων με αφορμή την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

 

WHICH SIDE ARE YOU ON?

Οι παρελάσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά φιέστες που στήνονται για να τονώσουν την εθνική ενότητα και ομοψυχία. Γιορτές μισαλλοδοξίας, εθνικισμού, στρέβλωσης της ιστορίας. Με αφορμή την 28η Οκτωβρίου, το ερώτημα είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Και για εμάς, η απάντηση πρέπει να είναι πιο ξεκάθαρη από ποτέ.

Εμείς επιλέγουμε συνειδητά να μη προσδιοριστούμε με βάση τον τόπο που τυχαία γεννηθήκαμε, αλλά με βάση την καταπίεση και την εκμετάλλευση που -καθόλου τυχαία- βιώνουμε.

Εναντιωνόμαστε στα συμφέροντα των από πάνω και βρίσκουμε κοινούς τόπoυς με τα ταξικά μας αδέρφια, τους/τις μετανάστες/τριες και τους/τις πρόσφυγες, γιατί, στην εκμετάλλευση που βιώνουν, βλέπουμε κομμάτια της δική μας πραγματικότητας. Γιατί τα έθνη και οι πατρίδες είναι κατασκευασμένοι από την κυριαρχία διαχωρισμοί, ώστε να μας εμποδίζουν να βλέπουμε με ποιους και ποιες συνδεόμαστε πραγματικά: με τους/τισ καταπιεσμένους/εσ όλης της γης, με τους/τις  από κάτω.

Με αυτούς και αυτές να συναντηθούμε και να σταθούμε ενάντια στον κόσμο των στρατών, των εθνών, των πατρίδων, των συνόρων, της υποταγής. Να σταθούμε ενάντια στον κόσμο των από πάνω.


ΚΑΤΩ ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΤΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

 

[Αναδημοσίευση από το blog του Επιθετικού Προσδιορισμού]