Για την πορεία την Τρίτη 27/8 στο Περιστέρι

 

Την Τρίτη 27/8 πραγματοποιήθηκε πορεία στην περιοχή του Περιστερίου καλεσμένη από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Περιστερίου, την Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου και από συντρόφους-ισες των Δυτικών περιοχών, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου Θ. Καναούτη, επιβάτη του τρόλεϊ 12, από τον ελεγκτή εισιτηρίων στις 14/8.
Στην πλατεία Δημαρχείου, όπου είχε ορισθεί ο τόπος συγκέντρωσης, από νωρίς το απόγευμα στήθηκε μικροφωνική και μοιράστηκαν κείμενα, ενημερώνοντας για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, ενώ όλο και περισσότερος κόσμος συγκεντρωνόταν καθώς περνούσε η ώρα.

 

 

 


Λίγο μετά τις 7 ξεκίνησε η πορεία, η οποία περνώντας από κεντρικούς δρόμους του Περιστερίου, προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση σε περαστικούς και κατοίκους, αφού ο μεγάλος όγκος της ήταν πρωτόγνωρο γεγονός για τις γειτονιές της περιοχής. Περισσότερα από 3000 άτομα από όλες τις περιοχές της Αθήνας συναντήθηκαν στο δρόμο και με παλμό έστειλαν διττό μήνυμα σε κράτος και πάσης φύσεως εξουσιαστές.
Δε θα συναινέσουμε στη λεηλασία των ζωών μας. Ο θάνατος του Θ. Καναούτη δεν αποτελεί "τροχαίο δυστύχημα", (όπως προκλητικά έσπευσε ο δήμαρχος Περιστερίου να το χαρακτηρίσει), αλλά μια ακόμη κρατική δολοφονία. Ένα ακόμα γεγονός που έρχεται να επισφραγίσει τον κυνισμό της εξουσίας, η οποία δε δίστασε ήδη από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας να φανερώσει το σκληρό πρόσωπό της, καταστέλοντας τις δράσεις αντιπληροφόρησης και αντίστασης και μετατρέποντας το Περιστέρι σε μπατσοκρατούμενο προπύργιο του δόγματος "μηδενικής ανοχής".


Όσο κράτος, μπάτσοι, ελεγκτές και φασίστες πασχίζουν να καταπνίξουν τη φωνή μας, στεκόμαστε απέναντί τους, επιβεβαιώνοντας τους φόβους τους, αποδεικνύοντας πως οι δρόμοι και οι πλατείες μας ανήκουν...