Για τη μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις

 

 

Μηχανοκίνητη πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις, που δέχονται την κρατική καταστολή, με αστυνομικές εισβολές, «έρευνες» και εκκενώσεις, πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 14/9 στις δυτικές συνοικίες της Αθήνας.

Από τις 11.30 π.μ. υπήρξε συγκέντρωση στο πάρκο Τρίτση, στην κεντρική πύλη της Χασιάς, δίπλα από το αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος ΑΓΡΟΣ, μοιράστηκαν κείμενα μέσα και έξω από το πάρκο και κρεμάστηκαν πανό.

Στις 12.30 ξεκίνησε η μοτοπορεία, με περισσότερα από 70 μηχανάκια και 15 αυτοκίνητα, με δυνατό παλμό και πολλές χιλιάδες τρικάκια, η οποία διέσχισε το Ίλιον, το Περιστέρι, το Χαϊδάρι και το Αιγάλεω, πέρασε από την κατάληψη Παπουτσάδικο στο Χαϊδάρι και κατέληξε στην κατάληψη Σινιάλο στο Αιγάλεω, ενώ έγιναν στάσεις για ανάρτηση πανό στην κεντρική πλατεία Ιλίου, στο μετρό Ανθούπολης και στον πεζόδρομο επί της Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι.

Για μιάμιση ώρα περίπου, 200 περίπου άτομα πορευτήκαμε στους δρόμους και τις γειτονιές της δυτικής Αθήνας που στο πέρασμά μας ζωντάνεψε από τα πολλά και ζεστά συνθήματα αλληλεγγύης στις καταλήψεις. Και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν επίσης θερμή.

Από την αρχή, την πορεία ακολουθούσαν γύρω στις 20 μηχανές δελτάδων, ενώ στη Θηβών οι κατασταλτικές δυνάμεις συμπληρώθηκαν και με μια κλούβα των ΜΑΤ.

Διαμηνύουμε λοιπόν για μια ακόμη φορά και προς πάσα κατεύθυνση ότι τα όποια κατασταλτικά σχέδια για τους χώρους μας, εκεί όπου οργανώνουμε την επίθεσή μας σε αυτό το σάπιο κόσμο της εκμετάλλευσης και των ανισοτήτων, για τα εδάφη μας όπου πραγματώνουμε εδώ και τώρα σχέσεις έξω και ενάντια στο υπάρχον, θα βρουν έναν αμετανόητο αντίπαλο: όλους κι όλες εμάς που δεν κάνουμε ούτε σπιθαμή πίσω στο χτίσιμο του κόσμου που θέλουμε, με τις αξίες της αυτοοργάνωσης, αντιιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αντιεμπορευματικά.

Τους συντροφικούς μας χαιρετισμούς στις καταλήψεις Παραρτήματος, Μαραγκοπούλειου και Αυτοδιαχειριζόμενου Στεκιού ΤΕΙ στην Πάτρα, Βαλβείου στο Μεσολλόγι, Στεκιού Αρχιτεκτονικής στο Πολυτεχνείο Αθήνας, Αντιβίωσης στα Γιάννενα και Ορφανοτροφείου στη Θεσσαλονίκη, που δέχτηκαν την κρατική καταστολή το αμέσως προηγούμενο διάστημα.


Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

 

 

Για να κατεβάσετε το κείμενο που μοιράστηκε στο πάρκο τρίτση και στην πλατεία Ιλίου πατήστε εδώ

 

 

[Αναδημοσίευση από το blog της κατάληψης του Αγρού]