Συγκέντρωση – μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Αγρός, Κυριακή 4/4/2021 στις 12:00 κεντρικά του πάρκου τρίτση (συντριβάνι)



Συγκέντρωση – μικροφωνική αλληλεγγύης στην κατάληψη Αγρός, Κυριακή 4/4 στις 12:00  κεντρικά του πάρκου τρίτση (συντριβάνι) 

Από τον Σεπτέμβρη του 2019 το πάρκο τρίτση περνάει από το υπ. περιβάλλοντος στην αρμοδιότητα της περιφέρειας Aττικής. Ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, γνωστός για υποθέσεις που σχετίζονται με μίζες και απευθείας αναθέσεις, συστήνει τον νέο φορέα διαχείρισης, διορίζοντας ο ίδιος τα 5 από τα συνολικά 7 μέλη του. Σύσσωμος ο φορέας αποτελεί εγγύηση για τη συνέχιση του αναπτυξιακού μοντέλου που ακολουθείται για τους λιγοστούς ελεύθερους «αναξιοποίητους» χώρους. Τεμαχισμός, περιφράξεις, εμπορευματοποίηση, χρηματικά αντίτιμα, κοινωνικός έλεγχος και αποκλεισμοί.

Στις 9 Μάρτη αναρτήθηκε στο site της Διαύγειας έγγραφο του φορέα διαχείρισης πάρκου τρίτση, σύμφωνα με το οποίο «αποφασίζει να εκδώσει πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής χρηστών από κτίσματα εντός του χώρου του Μητροπολιτικού Πάρκου, λόγω παράνομης και αυθαίρετης κατάληψης και χρήσης». Είναι προφανές ότι, για να μπορέσουν να προχωρήσουν ανενόχλητα τους σχεδιασμούς τους, θα πρέπει να επιτεθούν και να εξαφανίσουν οτιδήποτε βρίσκεται εμπόδιο στις αδηφάγες ορέξεις τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η στοχοποίηση της κατάληψης Αγρός στο πάρκο τρίτση, που εδώ και 12 χρόνια αποτελεί σταθερά ανάχωμα στη λεηλασία του πάρκου, με πρόσφατο παράδειγμα την αποτροπή της δημιουργίας βιολογικού σταθμού – χαβούζας στο νότιο τμήμα του, αλλά και την εναντίωση στην εγκατάσταση δεκάδων καμερών παρακολούθησης εντός του.

Η στοχοποίηση της κατάληψης Αγρός από τον φορέα και η ευρύτερη κρατική κατασταλτική εκστρατεία εναντίον των κατειλημμένων χώρων του προηγούμενου διαστήματος είναι άρρηκτα συνυφασμένες, αλλά οι αντιστάσεις υπέρ των καταλήψεων και των ελεύθερων χώρων έχουν βαθιά ριζώματα, είναι ζωντανά οδοφράγματα ενάντια στα σχέδια της εξουσίας και θα συνεχίσουν να είναι.

Κάτω τα χέρια σας από τις καταλήψεις και τους ελεύθερους χώρους

Αντίσταση- Αυτοοργάνωση – Αλληλεγγύη

*Το κείμενο που μοιράζεται στο πάρκο

 

[Αναδημoσίευση από το blog της κατάληψης Αγρός]