Συνθήματα που γράφτηκαν στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου, ενώ η πανδημία καταστολής εξαπλωνόταν στους δρόμους.

 

Η ασφυκτική συνθήκη (καραντίνα, απαγόρευση κυκλοφορίας, ενίσχυση της αστυνομικής καταστολής) που έχει επιβληθεί από τον προηγούμενο Μάρτιο με πρόσχημα τον κορωνοϊό και την προστασία της «δημόσιας υγείας» εμπλουτίζεται όλο και με πιο αυστηρές απαγορεύσεις, οι οποίες στοχεύουν απερίφραστα την κοινωνική συνεύρεση και τις κοινωνικές αντιστάσεις, με σκοπό να επιβληθεί μία «σιγή νεκροταφείου». Το δόγμα «ασφάλεια – υγεία» με εργαλεία του τα «υγειονομικά» μέτρα και τον νέο νόμο για τις υπαίθριες δημόσιες συναθροίσεις εφαρμόζεται τις τελευταίες μέρες σε οποιαδήποτε κίνηση αντίστασης εκδηλώνεται. Ο «αόρατος εχθρός» ελλοχεύει σε μοιράσματα κειμένων σε γειτονιές της Αθήνας, σε συγκεντρώσεις στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη, σε αναρτήσεις στο facebook για συμμετοχή στην πορεία της 17 Νοέμβρη, αλλά και σε κάθε συγκέντρωση και πορεία ενόψει Πολυτεχνείου και για το λόγο αυτό τέτοιες κινήσεις καταστέλλονται άγρια.

 

Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας στα χέρια κανενός κρατικο-επιστημονικού διαχειριστή. Ενάντια στην κανονικότητα της ασφάλειας, του ελέγχου και της κοινωνικής αποστείρωσης που μας επιβάλλεται. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Τα οδοφράγματα το μόνο «εμβόλιο».