Κυριακή 11 Οκτώβρη στις 12:00 στην κατάληψη Αγρός – Φύτεμα χειμερινών κηπευτικών & Συλλογική κουζίνα

 

Οκτώβρης στην κατάληψη ΑΓΡΟΣ

Κυριακή  11/10

Συλλογική φροντίδα του χωραφιού & Φύτεμα των χειμερινών κηπευτικών: 12.00-14.00

Οικειοποιούμαστε τη γη και την καλλιεργούμε συλλογικά και αυτοοργανωμένα. Συναντιόμαστε στο πάρκο και προετοιμάζουμε το χωράφι της κατάληψης για να υποδεχτεί τα χειμερινά φυτά.

Συλλογική κουζίνα: 14.00-16.00

Φέρνουμε φαγητά και ποτά, τρώμε μαζί και φροντίζουμε όλες/οι τον χώρο. Χωρίς αντίτιμο, ρόλους και διαχωρισμούς μεταξύ μας.

Η κατάληψη Αγρός αποτελεί για πάνω από 11 χρόνια μέρος της ζωής του πάρκου, προτάσσοντας την αυτοδιαχείρισή του με όρους αυτοοργάνωσης, αντιιεραρχικά, αδιαμεσολάβητα, αντιεμπορευματικά. Ένα εδαφικοποιημένο εγχείρημα γης, με συλλογική καλλιέργειά της από εμάς τις ίδιες και τους ίδιους, μακριά από την εύπεπτη «πράσινη» ευαισθησία των κάθε λογής θεσμικών παραγόντων. Μια έμπρακτη κίνηση να παραγάγουμε με όρους αυτοοργάνωσης μέρος της τροφής μας, να τη μοιραστούμε χωρίς τη μεσολάβηση κανενός είδους αντιτίμου.

Δεν μας ανήκει τίποτα, μοιραζόμαστε τα πάντα, χωρίς τίτλους κατοχής. Χτίζουμε σχέσεις πληθυντικές, δημιουργούμε αντιδομές αλληλεγγύης, σχέσεις βασισμένες στη συνδιαμόρφωση, στη συμπερίληψη της μιας από τον άλλο.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΗΣ

 

[Αναδημοσίευση από το blog του Αγρού]