Μουσική Βραδιά: Θαλερός Κ. + φίλες

 

Μουσική Βραδιά: Θαλερός Κ. + φίλες

Σάββατο 18/07/2020, 8:30 μ.μ.

στην ελιά του Πεισίστρατου (πίσω από την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων)

Οι πλατείες, τα πάρκα, τα άλση, βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της εξουσίας, με κύριο μέλημά της σταδιακά να απαξιωθούν και να ερημώσουν, μέχρι να μετατραπούν σε επενδυτικά πλάνα, αποστειρωμένες και ελεγχόμενες ζώνες με τραπεζοκαθίσματα, μαγαζιά, πάγκους, ξενοδοχεία, καζίνο και κάθε λογής εμπορεύματα.

Κατά τη διάρκεια της δίμηνης καραντίνας, οι  χώροι αυτοί αποτέλεσαν τόπους αδιαμεσολάβητης από το χρήμα και το εμπόρευμα συνάντησης και επικοινωνίας, τόπους «διεξόδου» από την καθημερινή ασφυξία, τόπους αμφισβήτησης του υγειονομικού εγκλεισμού και των απαγορεύσεων.

Στις μέρες μας, οι χώροι αυτοί -και όλες όσοι τους οικοιεοποιούνται- βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο της εξουσίας, είτε ως «φιλέτα» προς εμπορική εκμετάλλευση, είτε ως «ανεξέλεγκτα» κι «επικίνδυνα» πεδία συνάντησης, ζύμωσης και αγώνα. Για αυτό και χτυπιούνται ανηλεώς από τις μπουλντόζες της ανάπτυξης και από τις «ερπύστριες» της αστυνομίας. Με τον ίδιο τρόπο που χτυπιέται κάθε χώρος και χρόνος ελευθερίας, από τα βουνά των Αγράφων έως τα νερά του Πηλίου, από το πάρκο τρίτση έως τα Λιπάσματα στο Κερατσίνι, από τις καταλήψεις μεταναστ(ρι)ών και αναρχικών/αντιεξουσιαστ(ρι)ών έως τις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Ενάντια στον κόσμο των εμπορευμάτων, της εξατομίκευσης και της μιζέριας, δημιουργούμε τόπους συνάντησης των «από κάτω». Επανοικειοποιούμαστε πάρκα, κτίρια, βουνά, χωράφια και πλατείες, μακριά από θεσμούς και ενάντια σε χρηματικά αντίτιμα, κάθε είδους αποκλεισμούς και διαμεσολαβήσεις. Δημιουργούμε τόπους και χρόνους αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, αμοιβαιότητας, τόπους και χρόνους όπου συναντούνται η δημιουργικότητα και οι αρνήσεις μας.


Ενάντια στον πολιτισμό του lifestyle, των εμπορευμάτων και των “σαββατοπωλείων”

Στήνουμε τις δικές μας γιορτές, χωρίς "καλλιτέχνες", πελάτες, καταναλωτές

 

Θερσίτης, χώρος ραδιουργίας και ανατροπής

 

[ H αφίσα σε αρχείο .pdf ]