Παρέμβαση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης για την υπόθεση των Leroy-OVIT στην Πετρούπολη

Στις 12/7, στο κατάστημα της Leroy Merlin στην οδό Πειραιώς, ο αναρχικός Χριστόφορος Κορτέσης και Θύμιος Α. προσπάθησαν να αφαιρέσουν προϊόντα αξίας λίγων ευρώ. Μέσα από ένα σύμπλεγμα μεθοδεύσεων και μια ομηρεία 3 ωρών στο κατάστημα -από την εταιρεία σεκιούριτι OVIT και την Leroy Merlin που θέλησαν να εμπλέξουν στην υπόθεση αυτή τον Γιάννη Α.,  αγωνιζόμενο-συνδικαλιστή εργαζόμενο στο συγκεκριμένο κατάστημα, ως τις δικαστικές αρχές που βρήκαν μια καλή αφορμή για να ξεπληρώσουν στον Χρ. Κορτέση, την χρόνια, συνεπή και επίμονη δράση του στον αναρχικό χώρο- ο σύντροφος βρίσκεται προφυλακισμένος από τις 16/7 με αναβαθμισμένες κατασκευασμένες κατηγορίες (με όρους τρομοσεναρίου) περί “ληστρικής κλοπής” κτλ. Την ίδια κατηγορία αντιμετωπίζει και ο Θύμιος Α. ενώ ο εργαζόμενος Γιάννης Α. κατηγορείται για “συνέργεια”. Κατηγορίες “υπόθαλψης εγκληματία” αντιμετωπίζει και ο αναρχικός Παύλος Χ. που έσπευσε στο κατάστημα -μαζί με άλλες 3 συντρόφισσες/ους- για να σταθούν αλληλέγγυες/οι.

Πάνω σε μια υπόθεση απαλλοτρίωσης, από τις χιλιάδες που συμβαίνουν καθημερινά από προλετάριες και προλετάριους, ξεδιπλώνεται ένα πλέγμα εργοδοτικών και κρατικών μεθοδεύσεων. Η απαλλοτρίωση από σουπερμάρκετ, πολυκαταστήματα κ.α., που μεγεθύνθηκε στο περιβάλλον της κρίσης με την όλο και εντεινόμενη φτωχοποίηση, είναι μια κοινωνική πρακτική, μια κίνηση να καλυφθούν καθημερινές ανάγκες με προϊόντα που οικειοποιούνται, χωρίς την πληρωμή του απαιτούμενου αντιτίμου.

Στην υπόθεση αυτή τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η προφυλάκιση του αναρχικού Χριστόφορου Κορτέση δεν αποτελεί μόνο ένα μήνυμα προς τον ίδιο, για την εκδικητικότητα με την οποία θα αντιμετωπίζεται από τις διωκτικές αρχές, λόγω της αδιάλειπτης δράσης του εντός του αναρχικού χώρου, σε κάθε πεδίο κοινωνικής και ταξικής σύγκρουσης. Είναι ένα μήνυμα προς όλες και όλους τους αγωνιζόμενους/ες προς πειθάρχηση, ένα μήνυμα ότι στην πάταξη του «εσωτερικού εχθρού» θα περιλαμβάνεται και η εξάντληση της αυστηρότητας του ποινικού κώδικα και η διαστολή των κατηγορητηρίων. Η προφυλάκιση του συντρόφου και η δίωξη άλλων 6 συντρόφων και συντροφισσών για την υπόθεση αυτή αποτελεί δείγμα γραφής της νέας πολιτικής διαχείρισης και υπογραμμίζει ότι το κεντρικό της δόγμα θα είναι το ανανεωμένο «νόμος και τάξη».  Οι διώξεις σε αυτήν την υπόθεση εντάσσονται μέσα στο πλαίσιο της ποινικοποίησης των φιλικών-συντροφικών-πολιτικών σχέσεων και των κινήσεων αλληλεγγύης.

 

Το Σάββατο, 19/10, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης για την υπόθεση στην Πετρούπολη, που κινήθηκε στον κεντρικό δρόμο της περιοχής. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μοιράστηκε το κείμενο της Συνέλευσης Αλληλεγγύης, κολλήθηκαν αφίσες και αναρτήθηκε πανό σε κεντρική πλατεία.

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΚΟΡΤΕΣΗ

Κανένας και καμία μόνη/ος απέναντι στις μεθοδεύσεις των αφεντικών.

Καμία και κανένας, ούτε στιγμή μόνη και μόνος του απέναντι στην καταστολή.

Μπάτσοι, δικαστές, LEROY-OVIT
κάτω τα χέρια από τους/τις συντρόφους/σσες μας