Ενημέρωση από την συγκέντρωση ενάντια στη Λευκή Νύχτα και τις εκλογές (Ίλιον 28/6/19)

 

Μετά από κάλεσμα του Θερσίτη, αφισοκολλήσεις και μοιράσματα κειμένων που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή του Ιλίου, την Παρασκευή 28/6, περίπου 50 συντρόφισσες και σύντροφοι βρέθηκαν στην πλατεία δασκάλας στο Ίλιον ενάντια στις γιορτές της κατανάλωσης και της δημοκρατίας (λευκή νύχτα και εκλογές). Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αναρτήθηκε πανό και λειτούργησε μικροφωνική εγκατάσταση όπου διαβάστηκαν το κείμενο του Θερσίτη και το διασυλλογικό κείμενο ομάδων από τις περιοχές της δυτικής Αθήνα και του Πειραιά ενάντια στις εκλογές. Τα κείμενα αυτά μοιράστηκαν τόσο κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης όσο και στην συλλογική παρέμβαση που ακολούθησε της συγκέντρωσης.

 

 

 


Μετά το τέλος της συγκέντρωσης, κινηθήκαμε όλες μαζί συλλογικά προς τους κεντρικούς πεζοδρόμους και την κεντρική πλατεία Ιλίου όπου και αποκαθηλώσαμε το διαφημιστικό υλικό της Λευκής Νύχτας που υπήρχε στα περίπτερα του δήμου Ιλίου. Στην κεντρική πλατεία, μπροστά από το σύνολο των κομματικών περιπτέρων, φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στα αριστερά και δεξιά αφεντικά αλλά και ενάντια στις εκλογές.

 

 

       

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και χρησιμοποιήθηκε στένσιλ στις φρεσκοβαμμένες επιφάνειες του δήμου ιλίου εν όψει και της λευκής νύχτας την επόμενη μέρα. Τέλος, κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, διαταράξαμε το κλίμα της ησυχίας και της κανονικότητας που θέλουν να επιβάλουν στις γειτονιές δημοτικοί άρχοντες, έμποροι, κόμματα (κάθε απόχρωσης) και αστυνομία, επισκεπτόμενοι το δημαρχείο Ιλίου και αναγράφοντας συνθήματα ενάντια στη Λευκή Νύχτα.