Aντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στους/στις μετανάστ(ρι)ες, σε γειτονιά του Ιλίου (2/06/19)

 

Την Κυριακή 02/06 πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στους/στις μετανάστ(ρι)ες στη γειτονιά πλησίον του ΙΚΑ της οδού Μπίμπιζα στο Ίλιον. Αφορμή στάθηκε  η εμπρηστική επίθεση σε μηχανάκι παρκαρισμένο έξω από σπίτι όπου μένουν μετανάστες από το Μπαγκλαντές, στην οδό Άνδρου στο Ίλιον. Η φωτιά αυτή δεν ήταν ούτε ατύχημα, ούτε μεμονωμένο περιστατικό. Πρόκειται για φασιστική επίθεση που στόχο είχε να αφήσει ένα μήνυμα εκφοβισμού τόσο στους ίδιους τους μετανάστες, όσο και στη γειτονιά.  Ο εμπρησμός αυτός δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά τη συνέχιση ενός πολέμου που στο φως της μέρας διεξάγεται από αστυνομία, μμε, αφεντικά ενάντια σε μετανάστες-τριες.

 

 

    

 

Με την παρουσία δεκάδων συντροφισσών, συντρόφων και μεταναστών, η πορεία ξεκίνησε από την -κατάμεστη από εκλογικά περίπτερα λόγω των ημερών- πλατεία των Αγίων Αναργύρων και προχώρησε μέσω της Κύπρου στις γειτονιές πέριξ του ΙΚΑ της Μπίμπιζα περνώντας έξω από το σπίτι των μεταναστών που δέχτηκε την επίθεση και κατέληξε στην κεντρική πλατεία του Ιλίου. Κατά τη διάρκειά της μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια, αναγράφηκαν αντιφασιστικά συνθήματα.

 

  

 


 
Η υποτίμηση, η εκμετάλλευση, ο έλεγχος, η καταστολή και ο εγκλεισμός των μεταναστ(ρι)ών σε στρατόπεδα "φιλοξενίας" είναι το πιο αιχμηρό κομμάτι μιας συνθήκης που μας αφορά όλους και όλες. Σε μια περίοδο που οι φασίστες λόγω εκλογών βρίσκουν μέσα στα πανηγυράκια της δημοκρατίας την ευκαιρία να καταλάβουν νομιμοποιημένα χώρο στο δημόσιο πεδίο, οι γειτονιές μας θα επιμείνουν να στέκονται ανάχωμα στις εθνικές και εθνικιστικές ρητορείες, τις φασιστικές πρακτικές, το ρατσιστικό δηλητήριο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΕΣ

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ