Αντεθνική/αντιμιλιταριστική παρέμβαση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης, στο Ίλιον και στους Αγίους Ανάργυρους

 

 Το Σάββατο 16/02 δεκάδες σύντροφοι και συντρόφισσες πραγματοποίησαν αντεθνική, αντιμιλιταριστική παρέμβαση στους Αγίους Αναργύρους και το Ίλιον. Η παρέμβαση ξεκίνησε με αναγραφή αντεθνικών-αντιμιλιταριστικών συνθημάτων στην είσοδο του στρατοπέδου 301 στους Αγίους Αναργύρους. Στην παρέμβαση, που συνεχίστηκε από την κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων ως την κεντρική πλατεία του Ιλίου, μοιράζονταν κείμενα, πετάχτηκαν τρικάκια και γράφτηκαν συνθήματα ενάντια σε κράτη, έθνη και στρατούς, ενώ παράλληλα πραγματοποιούταν αφισοκόλληση για τις διώξεις των ολικών αρνητών στράτευσης. Η συλλογική και δυναμική μας παρουσία στον δρόμο λογικό ήταν να ενοχλήσει τους δικάβαλους καουμπόηδες των τοπικών δι.ας και των προϊσταμένων τους, οι οποίοι φρόντισαν να κάνουν παραπάνω από ενοχλητική την παρουσία τους (αφού μαζεύτηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις των καουμπόηδων από τις γύρω περιοχές). Η απόπειρα εκφοβισμού έπεσε στο κενό, μετά από ανταλλαγή των απαραίτητων... «γαλλικών».

 

Με την συλλογική μας αποφασιστικότητα, συνεχίσαμε απρόσκοπτα την δράση μας. Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο διασυλλογικών παρεμβάσεων, δράσεων και κινήσεων για την αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάστηκαν στο στρατοδικείο του Ρουφ στις 6 Φεβρουαρίου (ενημέρωση από την συγκέντρωση αλληλεγγύης θα βρείτε εδώ), και για το ερχόμενο στρατοδικείο του Π. Χριστόπουλου στις 18 Φεβρουαρίου. Το σχετικό διασυλλογικό κείμενο και αφίσες με τα καλέσματα αλληλεγγύης στο στρατοδικείο του Ρουφ μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

 

 

 

Επειδή οι επιλογές των 3 διωκόμενων ολικών αρνητών στράτευσης δεν είναι μονάχα δικές τους επιλογές, επειδή οι αρνήσεις τους είναι και δικές μας αρνήσεις, επειδή η αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης είναι αδιαπραγμάτευτη όπως και ο καθημερινός αγώνας για την ατομική και κοινωνική απελευθέρωση, συναντιόμαστε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο στρατοδικείο του Ρουφ, στις 18 Φεβρουαρίου, όπως και σε όσες ακολουθούν στο Ρουφ και όχι μόνο.


Συνεχίζουμε... 

 

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ - ΑΡΝΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΟΛΙΚΗ

 

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΤΑΣΣΕΙ