Παρέμβαση από μαθητές/τριες στους Άγιους Ανάργυρους και στην Ανάκασα (6/11/2012)

 

Την Τρίτη 6/11/2012 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων από μαθητές/ριες, αναρχικούς/ές των Αγίων Αναργύρων και του Καματερού. Μοιράστηκε κείμενο σχετικά με την απεργία της Τετάρτης 7/11 στο μουσικό σχολείο Ιλίου, στο 3ο Αγίων Αναργύρων και στην περιοχή της Ανάκασας, καθώς και αναρτήθηκε πανό στην πλατεία Ανάκασας που έγραφε ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΕΛΟΣ - ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ


Το κείμενο ήταν το εξής:



Τετάρτη 7 Νοεμβρίου όλοι/ες στους δρόμους. Ραντεβού στο Σύνταγμα στις 17.00. Καμία υποταγή εξέγερση τώρα και παντού.

«Συναίνεση ή χρεοκοπία», «εκταμίευση της δόσης ή πτώχευση». Τα εκβιαστικά επίπλαστα διλήμματα της κυριαρχίας επανέρχονται στο προσκήνιο, στη κάθε εκ νέου απόπειρα διόγκωσης της κοινωνικής εξαθλίωσης. Το κράτος καλεί την κοινωνία να πειθαρχήσει και να δεχθεί ουσιαστικά το θάψιμο της, για να «γλιτώσει» η χώρα από την καταστροφή. Στην πραγματικότητα το μόνο που θέλει, είναι η σωτηρία των ντόπιου και ξένου κεφαλαίου υπό των φόβο κοινωνικών αναταραχών και συγκρούσεων. 

                                   
Τα νέα μέτρα κοινωνικής υποδούλωσης που ψηφίζονται αυτές τις μέρες, έρχονται σε μια περίοδο όπου το σύστημα επιλέγει την αναστήλωση του μέσω της καταστολής και του εκφασισμού, ως θύλακες της κρίσης του. Μιας κρίσης που στο διάβα της σπέρνει ανθρώπινα συντρίμμια. Δομική απόρροια του καπιταλισμού, όταν βρίσκονται σε τέλμα οι εσωτερικές του διαδικασίες. Και προφανώς σε περιόδους κρίσης, εμφανίζονται κι οι εφεδρείες του συστήματος. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν οι ιδεολογικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, οι χρυσαυγίτες, χτυπώντας αδυνάτους και ευάλωτους ανθρώπους και λειτουργούν ως ασπίδα στους καταπιεστές της κοινωνίας, κράτος και αφεντικά. Δεν είναι αντισυστημικό κομμάτι, αποτελεί εμπροσθοφυλακή και όργανο του συστήματος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως τα «όργανα της τάξεως» -οι φίλοι τους οι μπάτσοι- ήταν οι πιο πιστοί τους ψηφοφόροι στις εκλογές.Την ίδια στιγμή τα αριστερά δεκανίκια του συστήματος, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, παλεύουν για την αύξηση των ψήφων τους και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν φόβο για τους κυρίαρχους. Καταδικάζουν κάθε εξεγερτική διαδικασία, κάνοντας λόγω για «προβοκάτορες» και «ταραχοποιά στοιχεία», διαχωρίζοντας τους από τους «ειρηνικούς διαδηλωτές». Είναι άλλωστε αυτοί που ανέχονται να συνευρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους νεοναζί μαχαιροβγάλτες της χρυσής αυγής χωρίς να τους ακουμπάνε, διεξάγοντας έναν χαρτοπόλεμο καταγγελιών με «δημοκρατικά» πλαίσια.Αδιαμφισβήτητα πρέπει να «φτύσουμε» τα κόμματα οποιασδήποτε απόχρωσης και μακριά από θεσμικές μεσολαβήσεις και ιεραρχικές μορφές οργάνωσης, να πραγματώσουμε εξέγερση που θα τα σαρώσει όλα. Στήνοντας τις κοινωνικές μας υποδομές στις γειτονιές μας, σε χώρους εργασίας, σχολεία, σχολές και παντού. Όλοι εμείς οι από κάτω, μπροστά στην λεηλασία των ζωών μας, πρέπει να απαντήσουμε με τον μόνο τρόπο που θα φόβιζε πραγματικά τα αφεντικά: Με την εξέγερση! Μπροστά σε ότι συντηρεί αυτό το σύστημα καταπίεσης.

Γενικές απεργίες, συγκρούσεις, καταλήψεις, απαλλοτριώσεις, επιθέσεις σε κρατικούς και καπιταλιστικούς στόχους, αδιαπραγμάτευτο πόλεμο απέναντι σε κράτος, αφεντικά και φασίστες. Μακριά από πατριώτες  εθνοσωτήρες και κάθε λογής καλοθελητές, να γκρεμίσουμε τον κόσμο της εκμετάλλευσης επανακτώντας τις ζωές μας, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αυτoδιευθυνόμενη, χωρίς εξουσιαστές, κράτη και αφεντικά.



Αναρχικοί-ές, μαθητές-ριες από τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό.

 

[Αναδημοσίευση από το blog του Επιθετικού Προσδιορισμού]