IMAGE
IMAGE Συγκέντρωση μικροφωνική ενάντια στον πόλεμο και την ειρήνη των κυρίαρχων: Σάββατο 27/1/2024, 12μμ (Πλατεία Γεννηματά, Ίλιον)

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Μέσα σε ένα παρατεταμένο καθεστώς έκτακτης ανάγκης... Read More...
IMAGE Συναντήσεις ραδιουργίας #2

  Συναντήσεις ραδιουργίας #2   Συνέχεια της κουβέντας για τον πόλεμο στην Γάζα  ... Read More...
IMAGE
IMAGE Ο πόλεμος παντού, σαμποτάρεται μόνο με «εθνική προδοσία»

  Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΧΕΙ ΧΙΛΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Μέσα σε ένα παρατεταμένο καθεστώς έκτακτης... Read More...
IMAGE Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τα συλληφθέντα από την ανακατάληψη στο Στέκι Άνω-Κάτω Πατησίων

10/12/2023 - UPDATE Τα συλληφθέντα συντρόφια πέρασαν εισαγγελέα και θα κρατηθούν σήμερα... Read More...
IMAGE Ανακατάληψη του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Άνω-Κάτω Πατησίων (κατάληψη Νάξου 75 & Κρασσά)

  ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΤΟ ΕΝΝΟΟΥΜΕ Σήμερα, με πείσμα χαμόγελα κι... Read More...
IMAGE
IMAGE Κάποιες δεν μας χωράει το σπίτι

Το σπίτι, η οικογενειακή εστία, είναι ο κατεξοχήν τόπος πραγμάτωσης του έμφυλου... Read More...
IMAGE Υγεία, στίγμα και καραντίνα

Το τελευταίο διάστημα έχει εισβάλλει δυναμικά στο δημόσιο λόγο ένα πλέγμα Λόγων... Read More...
IMAGE Πανδημία ολοκληρωτισμού / περί αναγκών και σκοπιμοτήτων

Βρισκόμαστε ήδη για τα καλά εντός της καινούριας καθημερινότητας που επιβλήθηκε... Read More...
IMAGE
IMAGE Πρώτη δήλωση του Σερζ μετά από τη δολοφονική επίθεση εναντίον του στη διαδήλωση της Σεν-Σολίν (Γαλλία)

Δήλωση του Σ. Γεια σε όλους και όλες, Με λένε Σερζ και τραυματίστηκα βαριά, όπως... Read More...
IMAGE Προβολή-ενημέρωση για τους εξελισσόμενους αγώνες στη Γαλλία (επικοινωνία με συντρόφια από Τουλούζη)

  Την έμπνευση για την καταστροφή αυτού του κόσμου...«Δεν υπάρχει µόνο η εργασία... Read More...
IMAGE
IMAGE Ενάντια στα σύνορα, τα κράτη, τις πατρίδες, τους στρατούς (εδώ, στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, παντού)

  Εδώ, στην Παλαιστίνη, στο Ισραήλ, παντού Ενάντια στα σύνορα, τα κράτη, τις... Read More...
IMAGE Κείμενο του Θερσίτη για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και ανακαταλήψεις

[Κείμενο του Θερσίτη για την αλληλεγγύη στις καταλήψεις και τις ανακαταλήψεις... Read More...
IMAGE
IMAGE Δήλωση ολικής άρνησης στράτευσης / Γιάννης Ρ., Ηλίας Χ., Στέλιος Μ. / Μάης 2022

[Για να κατεβάσετε τη δήλωση σε μορφή pdf, πατήστε εδώ.] Η παρούσα δήλωση τυπώθηκε... Read More...
IMAGE “Στους αγωγούς απ’ την Ρωσία, ρέει άφθονο το αίμα απ’ την Τσετσενία”

Αρχές Δεκέμβρη του 2001 αναρτάται γιγαντοπανό με αυτό το σύνθημα στην αριστερή... Read More...
IMAGE
IMAGE Εκδηλώσεις 26 και 29 Μαΐου στις 19.00 για την ολική άρνηση στράτευσης

Γιατί ολική άρνηση στράτευσης;Γιατί η καραντίνα και οι απαγορεύσεις ήταν... Read More...
IMAGE Φαντάζουν ωραίες καμένες οι σημαίες (Απρίλης 2022)

  Για να κατεβάσετε το κείμενο σε μορφή pdf, πατήστε εδώ.   ΦΑΝΤΑΖΟΥΝ ΩΡΑΙΕΣ ΚΑΜΕΝΕΣ... Read More...
IMAGE Δύο μεταφράσεις με αφορμή την έκδοση της μπροσούρας "από την καραντίνα στην "ελευθερία" (antitriage)

Oι μεταφράσεις αυτές έγιναν και τυπώθηκαν ενισχυτικά της εκδήλωσης στον Θερσίτη... Read More...

Έχουν γνώση (από κατασκευή στοιχείων) οι φύλακες...


Η μεγάλη σε συμμετοχή και κοινωνική οργή πορεία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23/2 –ημέρα γενικής απεργίας- στο κέντρο της Αθήνας έφερε ακόμη περισσότερο στο φώς δυο συγκρουόμενους κόσμους. Από τη μια ο κόσμος της αντίστασης και της εξέγερσης και από την άλλη ο κόσμος της κρατικής καταστολής, του κοινωνικού εκφασισμού και του γενικευμένου φόβου. Από τη μια όσοι κι όσες αψηφούν τις ασκήσεις συναίνεσης στα (παλιά και νέα) μνημόνια και από την άλλοι αυτοί που τα συντάσσουν και τα συνυπογράφουν. Από τη μια ο δημοκρατικός στρατός επιβολής των επιλογών της εξουσίας και από την άλλη οι χιλιάδες διαδηλωτές που βρέθηκαν στους δρόμους ενάντια στις κυβερνητικές και κρατικές προσταγές.

Μαζί με άλλες συλλογικότητες, στέκια και καταλήψεις των δυτικών προαστίων της Αθήνας και του Πειραιά, βρεθήκαμε από το πρωί της Τετάρτης στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω όπου και προσχωρήσαμε σε παρέμβαση για την ελεύθερη μετακίνηση στα Μ.Μ.Μ. (μοιράσματα κειμένων, αναρτήσεις πανό) θέτοντας ταυτόχρονα εκτός λειτουργίας τα ακυρωτικά μηχανήματα. Παρόμοια παρέμβαση πραγματοποιήσαμε λίγο αργότερα και στον σταθμό του μετρό "Σύνταγμα" και "Ομόνοια" συναντώντας από τη μια τα χαμόγελα και τις επιδοκιμασίες εκατοντάδων επιβατών και διαδηλωτών κι από την άλλη τα "στραβωμένα βλέμματα" και τα "αγκυστρωμένα σώματα" των υπευθύνων της εταιρείας του «μετρό» και των λοιπών ένστολων.

Αργότερα, στηρίξαμε τα μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και τα μπλοκ του α/α χώρου που στη συνέχεια δέχτηκαν σχεδιασμένη επίθεση από τις δυνάμεις της αστυνομίας (ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ΔΙΑΣ κτλ) την ώρα που εισήλθαν στην πλατεία Συντάγματος, ύστερα από σχετική υπηρεσιακή εντολή των αρμόδιων υπουργείων για διάλυσή τους/μας. Η καταστολή της πολυπληθούς κινητοποίησης γενικεύτηκε, με σαφείς προθέσεις και επιδιώξεις της αστυνομίας να εκδιωχθεί κάθε διαδηλωτής από την πλατεία Συντάγματος και μπροστά από τη Βουλή. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων (που εξαιτίας του δυνατού αέρα προκάλεσαν αναπνευστικές «ενοχλήσεις» μέχρι και στον περιβάλλον χώρο του μουσείο της Ακρόπολης όπως έγινε γνωστό από τα media) ενώ το σχέδιο μεταξύ άλλων περιελάμβανε αστυνομικές επιθέσεις, προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών.

Φαίνεται πως αυτό δεν ήταν αρκετό για τα αρμόδια υπουργικά επιτελεία. Κι ενώ ο υπουργός προ.πο Χρήστος Παπουτσής, μία ημέρα πριν την απεργιακή κινητοποίηση, είχε δηλώσει στα Μ.Μ.Ε. πως η μέριμνά του ήταν να μην υπάρξει κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης νεκρός (!), απέφυγε επιπροσθέστως να μας τονίσει πως η άλλη μέριμνά του για αυτή τη διαδήλωση ήταν να κατασκευάσει ενόχους. Η  "παλιά" μέθοδος της σκευωρίας επανέρχεται πλέον στο προσκήνιο με ρητή πλέον πολιτική εντολή των διωκτικών και κατασταλτικών προϊσταμένων, αφού δεκάδες ήταν οι περιπτώσεις συλληφθέντων διαδηλωτών που αντίκρισαν τις αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν να τους «φορτώσουν» αντικείμενα που θα στοιχειοθετήσουν την παραπομπή τους στους εισαγγελείς και τους ανακριτές ενώ άλλες τόσες ήταν οι περιπτώσεις «φωτογραφικών ντοκουμέντων» όπου αστυνομικοί των ΜΑΤ κουβαλούν μαζί τους "περίεργους" σάκους κι αντικείμενα για να τα φορτώσουν με την πρώτη ευκαιρία σύλληψης…

Μία από αυτούς κι αυτές τους/τις συλληφθέντες/είσες είναι και η συντρόφισσα Λήδα Σοφιανού, μέλος της «Συνέλευσης Κυψέλης-Πατησίων», που ύστερα από τη λυσσαλέα επίθεση των ΜΑΤ στο μπλοκ της Συνέλευσης, βρέθηκε στο έδαφος και ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι λίγο αργότερα επιχείρησαν να βάλουν στην τσάντα της βόμβες μολότωφ. Στη συνέχεια -κι ενώ η συντρόφισσα βρισκόταν στη ΓΑΔΑ- αστυνομικοί της «επέδειξαν» σημαία με την οποία η συντρόφισσα κατηγορείται –πλέον- για ξυλοδαρμό της ομάδας ΔΕΛΤΑ. Πέρα των κωμικοτραγικών αυτών γεγονότων αλλά κι αυτής καθ’αυτής της υπόθεσης της σύλληψης της συντρόφισσας που μπορεί κανείς να διαβάσει στο κείμενο των κοντινών της συντρόφων, η κρατική επιλογή της κατασκευής σκευωριών είναι κάτι που δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Αν τα κυβερνητικά επιτελεία επιδιώκουν την ποινικοποίηση των αντιστεκόμενων, την ομηρία και τη φυλάκιση των κοινωνικών αγωνιστών, αλλά και την εμπέδωση ενός καθεστώτος γενικευμένου κοινωνικού φόβου, η μόνη μας απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη πέρα από τη γενίκευση των κοινωνικών αγώνων των «από κάτω» αλλά και τη γενίκευση της αλληλεγγύης.

Η Λήδα, μαζί με άλλους δύο συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης, θα περάσει εκ νέου από τις εισαγγελικές αρχές το Σάββατο 26 Φλεβάρη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Δεν είναι μόνη.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ