Για την συγκέντρωση αλληλεγγύης στο στρατοδικείο του Ρουφ για το αυτόφωρο του ολικού αρνητή Χ. Ρίτσιου (24/6/2014)

 

 

Αυτή τη στιγμή (σ.σ: το πρωί της Τρίτης 24/6) ο αναρχικός ολικός αρνητής στράτευσης Χάρης Ρίτσιος μαζί με δεκάδες αλληλέγγυους βρίσκεται στο στρατοδικείο του Ρουφ, προκειμένου να σπάσει το νέο εκδικητικό ένταλμα σύλληψης, το οποίο εξέδωσαν οι στρατιωτικοί εισαγγελείς (για ανυποταξία του 2014) μόλις 3 εβδομάδες πριν την γνωστοποιημένη παρουσία του στο στρατοδικείο που του είχε οριστεί στις 25/06 (και αφορούσε ανυποταξία του 2004). Στο σημερινό αυτόφωρο εκτός των άλλων θα κριθεί και η κράτηση ή μη του Χ. Ρίτσιου μέχρι το αυριανό στρατοδικείο, κάτι που αν τυχόν αποφασιστεί θα σηματοδοτήσει και την ωμή παραδοχή του στρατού για την πολιτική στοχοποίηση ενάντια στους ολικούς αρνητές, καθώς το κριτήριο της κράτησης είναι η περίπτωση της φυγοδικείας...

Ο εκδικητικός χαρακτήρας των αυτόφωρων ενταλμάτων για το πλημμέλημα της ανυποταξίας, που εδώ και ένα χρόνο στοχοποιεί κυρίως τους ολικούς αρνητές στράτευσης, στην περίπτωση του Χάρη είναι πιο εμφανής από ποτέ (σχετικό κείμενο του Ρίτσιου εδώ). Η καταστολή του στρατιωτικού μηχανισμού οξύνεται όλο και περισσότερο απέναντι σ’ αυτούς που αμφισβητούν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το βαθύ πυρήνα του κράτους που λέγεται στρατός. Με συνεχείς κλητεύσεις, ενοχλήσεις στα σπίτια των ίδιων αλλά και των οικίων, με διοικητικά πρόστιμα των 6.οοο ευρώ (σε ορισμένες περιπτώσεις και διπλά πρόστιμα), με στρατοδικεία, καθώς πλέον και με συλλήψεις, πολύωρες μεταγωγές και κρατήσεις σε αστυνομικά τμήματα, προσπαθούν να κάμψουν, να τρομοκρατήσουν και να σοδομήσουν στα σώματα και στις επιλογές των αρνητών που αντιστέκονται στο χακί εκβιασμό και όλα αυτά που αντιπροσωπεύει.      

Οι ολικοί αρνητές στράτευσης δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ μόνοι τους. Οι πολιτικές επιλογές και οι φορείς της άρνησης, ανήκουν πάντα στη συλλογική και κινηματική αγκαλιά της αντίστασης και του αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσία. Η κίνηση του Χάρη με τους αλληλέγγυους κάνουν ξεκάθαρο ένα πράγμα. Ότι η αλληλεγγύη θα είναι πάντα το όπλο μας.

Η συγκέντρωση αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται στην είσοδο του στρατοδικείου του Ρουφ και γίνεται ανοιχτό κάλεσμα αλληλεγγύης για όσες ώρες κρατήσει η διαδικασία του αυτοφώρου. Θα ακολουθήσει διαρκής ενημέρωση για τις εξελίξεις.

 

Αλληλέγγυοι/ες

 

 

 

Ενημέρωση 1η:

Ο ολικός αρνητής στράτευσης Χ. Ρίτσιος εμφανίστηκε ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος διέταξε -τυπικά- τη σύλληψή του και την παραμονή του εντός του στρατοδικείου μέχρι την έναρξη της διαδικασίας των αυτοφόρων. Η παραμονή των αλληλέγγυων στο Ρουφ θα διαρκέσει μέχρι την στιγμή που θα τελειώσει η διαδικασία. Συνεπώς όποιοι-ες επιθυμούν να ενισχύσουν την συγκέντρωση έχουν περιθώριο.

Ούτε βήμα πίσω, ολική άρνηση στράτευσης.

 

Ενημέρωση 2η:

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Ρουφ έχει τελειώσει. Πριν λίγο ο Χ. Ρίτσιος πέρασε από αυτόφωρο και κρίθηκε από τους δικαστές ότι η νέα του ανυποταξία (2014) θα εκδικαστεί μαζί με την παλαιότερη (2004) που έχει οριστεί για αύριο Τετάρτη 25/6/2014 στο στρατοδικείο του Ρουφ.

Αφέθηκε ελεύθερος και δεν κρατήθηκε μέχρι αύριο καθώς αναγνωρίστηκε από το δικαστήριο ότι δεν συντρέχουν λόγοι φυγοδικίας αφού ο σύντροφος αφενός παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο στρατοδικείο και αφετέρου ανέφερε στους δικαστές ότι είναι επιλογή του να υπερασπίζεται για πάντα τις αρνήσεις του. Από ερωτήσεις και αναφορές που του έγιναν φάνηκε ότι οι στρατοδίκες είχαν επίγνωση της αυριανής συγκέντρωσης αλληλεγγύης στο Ρουφ όπως και τις υποθέσεις συνεχόμενων διώξεων και (φορο)αυτοφώρων άλλων ολικών αρνητών στράτευσης. Μάλιστα είναι ενδεικτικό ότι -σε αντίθεση με τον σημερινό αιφνιδιασμό- οι "ιθύνοντες" του στρατοπέδου του Ρουφ μετέφεραν προς όσους βρέθηκαν σήμερα στο πλάι του Χ. Ρίτσιου την πρόθεσή τους να πάρουν "επιπρόσθετα" μέτρα για την αυριανή δίκη.

Ένα στρατόπεδο μέσα στο στρατόπεδο λοιπόν για τους αγωνιστές και τους αλληλέγγυους όπως εξάλλου επιτάσσουν οι κυριαρχικές πολιτικές των περιφράξεων και του ολοκληρωτισμού: νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης, νέες φυλακές, νέοι εξοπλισμοί επιτήρησης κι ελέγχου, νέοι νόμοι, νέοι φόροι, νέοι αποκλεισμοί, νέα λεηλασία...

Όλοι κι όλες στην αυριανή συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 8.30π.μ. στο Ρουφ. Η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει στο διάστημα 8.30π.μ.-9.00π.μ. καθώς έχει αριθμό πινακίου 2.

Κανένας φαντάρος ποτέ και πουθενά

Κάτω τα κράτη, τα έθνη και οι στρατοί

 

 

[Αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό Indymedia]