Μικροφωνική συγκέντρωση & συλλογική κουζίνα αλληλεγγύης στο Πάρκο Τρίτση από τον Αγρό την Κυριακή 5/10/2014

 

 

ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ
 
Η «αξιοποίηση» του πάρκου Τρίτση περνάει στον ΑΣΔΑ και δεν μας εκπλήσσει καθόλου αυτή η εξέλιξη. Από καιρό οι γύρω δήμοι, με πρώτο απ’ όλους το δήμαρχο Ιλίου Ζενέτο, διεκδικούν τη διαχείριση του πάρκου. Η λύση δόθηκε σε σύσκεψη υπό τον υπουργό ΠΕΚΑ μέσω του ΑΣΔΑ, που είναι ακριβώς αυτή η διαδημοτική συνεργασία που στόχο έχει την οικονομική εκμετάλλευση κάθε σπιθαμής γης. Ο ΑΣΔΑ αναλαμβάνει πλέον την εκμετάλλευση των περιουσιακών στοιχείων  του πάρκου με επιχορήγηση από το «Πράσινο ταμείο» για τα πρώτα  πέντε χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του.
Αντιλαμβανόμαστε όλους αυτούς τους «καλοθελητές» ως καταφανώς  εχθρικούς σε όλα εκείνα τα προτάγματα περί ανοιχτών δημόσιων χώρων.

 ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ
                                                                                                                                                            
 
Κυριακή 5 Οκτώβρη
 
12:00 Μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια στην εμπορευματοποίηση του πάρκου (στο συντριβάνι κεντρικά του πάρκου)
13:00 - 15:00 Συλλογική κουζίνα αλληλεγγύης (στους ευκάλυπτους πίσω απο τη λίμνη)
 
Η πρόσβαση στη συλλογική κουζίνα είναι ανοιχτή για όλους κι όλες. Τρώμε και πίνουμε χωρίς τη μεσολάβηση του χρήματος, με σχέσεις ισοτιμίας και ελεύθερης συνεισφοράς. Συναντιόμαστε μακριά από τα κυρίαρχα πρότυπα, επικοινωνούμε, εναντιωνόμαστε έμπρακτα στην εξατομίκευση, τη μοναξιά, τη μιζέρια. Ενάντια στην ερημιά που μας επιβάλλουν να προτάξουμε αυτοοργανωμένα δίκτυα κοινωνικής αλληλοβοήθειας με πυξίδα την αλληλεγγύη, μακριά από τη δυσωδία της διαμεσολάβησης και τη φιλανθρωπία των κάθε λογής ελεημόνων... Μόνο από την ανάγκη να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη.
 
 
 
[Αναδημοσίευση από το blog του Αγρού]