Για την συγκέντρωση στο Σχιστό στις 8/2/2016

Το πρωί της Δευτέρας 08/02, δεκάδες αντιφασίστες και αντιφασίστριες από τις περιοχές του Πειραιά πραγματοποίησαν αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση αλληλεγγύης σε μετανάστες-πρόσφυγες στη διασταύρωση των λεωφόρων Σχιστού και Γρ. Λαμπράκη.

 


To κράτος φρόντισε εξαρχής να διασφαλίσει τη συγκέντρωση των φασιστών, αφού απαγόρευσε αρχικά με 3 διμοιρίες ΜΑΤ, στους δεκάδες αντιφασίστες/στριες να συγκεντρωθούν στην πλατεία από τις 8 π.μ. όπου είχε καλεστεί η συγκέντρωση. Στο σημείο της συγκέντρωσης βρίσκονταν αρχικά 5 φασίστες που φυλλάσονταν από τους μπάτσους. Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν γύρω στα 20 άτομα ακόμα, όπου ανάμεσά τους υπήρχαν και βουλευτές της χ.α. (Κούζηλος, Λαγός, Μπαρμπαρούσης, Παπάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος). Είναι χαρακτηριστικό ότι γύρω στις 10 π.μ. στο σημείο είχαν φτάσει 9 κλούβες και πάρα πολλά ΜΑΤ για την προστασία των ναζί, φτιάχνοντας ένα τοίχο ανάμεσα στη συγκέντρωση των χρυσαυγιτών και της αντιφασιστικής συγκέντρωσης. Παρόλη την προστασία και την κοινοβουλετική εκπροσώπηση, η φασιστοσυγκέντρωση δεν κατάφερε παρά να μαζέψει ελάχιστο κόσμο. Φάνηκε επίσης ξεκάθαρα ότι η κεντρική επιλογή των υψηλών κλιμακίων των συγκυβερνώντων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε άψογη συνεργασία με την αστυνομία, ήταν να πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση της χ.α. και να διασφαλιστεί από την αστυνομία αυτό το γεγονός.

 



Η αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε κανονικά απέναντι από το σημείο που τελικά μαζεύτηκαν οι φασίστες, με την αστυνομία να επιχειρεί αρχικά να υποδείξει το σημείο που θα βρεθούν οι αντιφασίστες/ριες, χωρίς όμως να το καταφέρνει. Η συγκέντρωση έγινε σε κεντρικό σημείο της διασταύρωσης, όπου και έμεινε για 5 ώρες. Στο σημείο στήθηκε μικροφωνική και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μοιράστηκαν εκατοντάδες κείμενα σε διερχόμενο κόσμο και αυτοκίνητα, κρεμάστηκαν πανό και φωνάχτηκαν συνθήματα.


Στη 1 μ.μ. το αντιεξουσιαστικό κομμάτι της συγκέντρωσης ξεκίνησε διαδήλωση στην Αμφιάλη προς το σημείο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, με σκοπό ο δρόμος να κρατηθεί από τους αντιφασίστες και να αποφευχθεί η πιθανότητα παρέλασης των φασιστών στους δρόμους της περιοχής. Τα υπόλοιπα κομμάτια της συγκέντρωσης πραγματοποίησαν με μικρή χρονική διαφορά, πορεία προς τα Ταμπούρια και την πλατεία Λαού.



ΟΥΤΕ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΥΤΕ "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ"
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΟΡΑΤΟΥΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ

 

[Αναδημοσίευση από το Αθηναϊκό Indymedia]